Not all web pages are available in English. Sitemap

Probeer nu 2 weken gratis een e-cargo bike!

Durf jij het aan? De bestelbus van je bedrijf 2 weken laten staan en voor ritten op fietsafstand een elektrische cargo bike gebruiken? Ondernemers in Zuid-Limburg kunnen dit nu gratis proberen, via onze actie Ontdek de e-cargo bike. Meld je snel aan als je het ook eens wilt ervaren.

De elektrische fiets is steeds meer in opkomst, voor jong en oud. Speciale modellen zoals de elektrische cargo bike zijn een uitstekend alternatief voor de auto. Ook als je spullen wilt vervoeren. Sinds begin maart 2018 is daarom een nieuwe actie van Maastricht Bereikbaar gestart waarbij je als ondernemer gratis een e-cargo bike kunt proberen. 

Voordelen

Vervoer per fiets in de binnenstad is sneller en goedkoper (ook qua parkeerkosten). Met de fiets heb je geen last van 1-richtingswegen en je kunt ook gebruikmaken van de Wilhelminabrug en Sint Servaasbrug. De e-bike geeft geen CO2-uitstoot en is bovendien stil. Een elektrische cargo bike is ruim inzetbaar voor ondernemers: onder andere voor pakketdistributie, voor winkeliers die zelf hun producten ophalen en afleveren en ook voor bijvoorbeeld servicemonteurs.

Meld je aan!

Via onze nieuwe actie Ontdek de e-cargo bike kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met elektrisch vervoer in het stadscentrum. Het werkt heel eenvoudig. Vul het aanmeldformulier op onze website in. Vervolgens nemen we contact met je op om een probeerperiode in te plannen. Na afloop plannen we een gesprek in om de ervaringen te evalueren. Verder is het helemaal gratis en vrijblijvend.

Succesvolle proef e-cargo bikes

Ondertussen is al gebleken dat de e-cargo bike voor bedrijven in verschillende branches een prima alternatief is voor bestelvervoer. In 2017 startten 4 ondernemers uit Maastricht met een proef met de elektrische cargo bike: kapper aan huis Hairvisit, koffiebranderij en winkel Blanche Dael, evenementenbureau PP Events en organisatie voor studenten Jules. Ze zijn erg positief over dit vervoermiddel en hun bestelbussen staan steeds vaker stil.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie en ervaringen van gebruikers van een e-cargo bike op www.maastrichtbereikbaar.nl/e-cargo-bike. Op deze pagina vind je ook een formulier om je direct aan te melden.