Not all web pages are available in English. Sitemap

Ontwikkelingen P+R Maastricht Noord en P+R Zuid

P+R Maastricht Noord is al een aantal jaren een succes. Daarom komt er een uitbreiding van het parkeerterrein van de P+R-locatie bij treinstation Maastricht Noord. Ook voor verkeer vanuit het zuiden is er al een hele tijd behoefte aan een vergelijkbare P+R-locatie. Deze komt er vanaf eind juli: in P5 van MECC. Hier komt een interessant aanbod voor parkeren en met de bus verder reizen.

Uitbreiding P+R Maastricht Noord

Op P+R Maastricht Noord kunnen reizigers gratis parkeren en 4 keer per uur voor € 2,- p.p. (of voor € 20 euro per maand onbeperkt) naar het centrum of verder naar Randwyck/Gulpen en vice versa reizen.  Park+Ride Maastricht Noord krijgt direct grenzend aan het huidige parkeerterrein, aan de westzijde van het spoor, een tijdelijke uitbreiding met 170 parkeerplekken om de verkeershinder in en om de stad tijdens de afsluiting van de Noorderbrug van 7-21 augustus 2017 te verminderen. Daarmee groeit de capaciteit van 350 naar 520 plekken. Vervolgens realiseert gemeente Maastricht, de eigenaar van het terrein, een structurele uitbreiding om aan de groeiende parkeervraag op deze locatie tegemoet te komen. Het is de bedoeling dat deze uitbreiding half 2018 klaar is. 

Start P+R Zuid

Nog een maatregel om de verkeershinder in en om de stad te verminderen tijdens de afsluiting van de Noorderbrug is de nieuwe P+R Zuid in P5 van MECC. Deze opent in de zomer van 2017. Hier zijn 650 parkeerplaatsen beschikbaar.

Het aanbod is vergelijkbaar met dat van P+R Maastricht Noord, alleen bij P+R Zuid kun je alleen gebruikmaken van een combiticket. Enkel als je verder reist met de bus naar het centrum of Wyck is de uitrijkaart voor de parkeergarage gratis. Als bezoeker kun je een buskaartje kopen voor € 2,- per persoon voor buslijn 10.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de P+R-terreinen op www.maastrichtbereikbaar.nl/auto/p-r