Not all web pages are available in English. Sitemap

Ontdek de e-bike nu ook in Sittard-Geleen gestart!

Ook in Sittard-Geleen ging de actie Ontdek de e-bike van start. In januari en februari kunnen inwoners van de gemeente Sittard-Geleen en mensen die in de gemeente werken 3 weken kennismaken met een e-bike of speed bike. Daarvoor zijn 35 elektrische fietsen beschikbaar.

Gemeente Sittard-Geleen is aangesloten als partner bij Maastricht Bereikbaar en wil met deze actie het gebruik van de elektrische fiets stimuleren. In totaal zijn er gedurende 2 periodes van 3 weken 35 e-bikes en speedbikes (van verschillende merken en prijscategorieën) beschikbaar. Wethouder Bert Kamphuis van de gemeente Sittard-Geleen (onder andere mobiliteit): “Deze proef is een laagdrempelige manier om het gebruik van de e-bike te stimuleren. Met de bedoeling om mensen over te halen wellicht een e-bike als alternatief vervoermiddel voor de auto aan te schaffen. Goed voor je lijf, je portemonnee, de bereikbaarheid van Zuid-Limburg en het milieu.”

Voor wie?

Voor iedereeen die in de gemeente Sittard-Geleen woont of werkt en minimaal 2 keer per week met de auto naar het werk reist en een woon-werkreis aflegt van minimaal 5 kilometer. 

Hoe werkt het?

De 1e periode is gestart op 27 januari. De 2e periode van 3 weken gaat in op 17 februari, deze periode is al helemaal volgeboekt. De fietsen kun je afhalen op het Tom Dumoulin Bike Park, Parijsboulevard 335 in Sittard waar je in een veilige omgeving een testrit kunt maken. Als deelnemer ontvang je na afloop een voucher waarmee je met korting een e-bike kunt aanschaffen.

Start van de actie

“Ik ben nu al helemaal overtuigd van de voordelen van de e-bike, ik ga er zelf een aanschaffen”, vertelt Bert Kamphuis, die zelf ook aan de actie meedoet. Samen met 12 anderen startte hij op zaterdag 27 januari met Ontdek de e-bike.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de actie? Kijk dan op www.ontdekdeebike.nl.