Not all web pages are available in English. Sitemap

Ondernemer? Probeer gratis een elektrische cargo bike!

Maastricht Bereikbaar heeft nu een interessante actie voor ondernemers. Ze kunnen 6 maanden een elektrische cargo bike uitproberen voor het vervoer van, naar en binnen Maastricht. Dat is extra handig en slim tijdens de afsluiting van de Noorderbrug van 7 tot 21 augustus. Bedrijven die voldoen aan de actievoorwaarden, kunnen 100% van de aanschafkosten vergoed krijgen!

Van 1 juli 2017 tot en met 31 maart 2018 voert Maastricht Bereikbaar een proef uit met elektrische cargo bikes. Deelnemers die een e-cargo bike kopen of leasen en hiermee dagelijks minimaal 4 ritten maken in, van of naar Maastricht, kunnen de aanschafkosten (tot een maximum van € 4.000,-) helemaal vergoed krijgen.

Voordelen e-cargo bike

De e-cargo bike wordt steeds populairder. De elektrisch aangedreven bakfiets is in te zetten voor bijvoorbeeld pakketdistributie, winkeliers die zelf hun producten ophalen en afleveren en ook door servicemonteurs. Met de fiets reis je het snelst door de binnenstad, en het is goedkoper. Je bespaart parkeerkosten, je hebt geen last van files en verkeersdrukte en je kunt gebruikmaken van de Wilhelminabrug in het centrum. Dat laatste is extra interessant tijdens de afsluiting van de Noorderbrug van 7-21 augustus 2017. 

Hoe werkt het?

  • Bedrijven schaffen zelf een e-cargo bike aan (koop of lease) en gebruiken deze minimaal 6 maanden voor reguliere werkzaamheden. Het is ook mogelijk om mee te doen samen met een groep bedrijven die samen een bike willen delen, omdat het voor ieder apart niet loont.
  • De aangeschafte elektrische cargo bike wordt uiterlijk vanaf 1 oktober 2017 tot en met 31 maart 2018 ingezet ter vervanging van transportvervoer per vrachtwagen of transportbus.
  • Het gebruik van de elektrische cargo bike door de deelnemer wordt geregistreerd met een GPS-logger en app. Maastricht Bereikbaar regelt het plaatsen van de GPS-logger op de cargo bike.
  • Tevens werkt het bedrijf mee aan evaluatie van het gebruik van de e-cargo bike.
  • Let op: voor deze actie geldt: op = op. Wees er dus snel bij, de vergoeding wordt verstrekt op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen.

Aanmelden

Aanmelden kan via de deelnameverklaring op www.maastrichtbereikbaar.nl/logistiek. Aanmelden kan tot 1 september 2017.