Not all web pages are available in English. Sitemap

Nieuwe verkeerssituatie bij Centraal Station

Voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling bij het station in Maastricht is extra ruimte nodig. Daarvoor zijn verschillende aanpassingen nodig. De bushaltes hebben een andere plek gekregen en de stationsomgeving is ingericht als voetgangerszone en werkterrein. Doorgaand auto- en (brom)fietsverkeer is niet meer mogelijk.

Stadsbussen kunnen tijdens de bouw van de fietsenstalling niet meer stoppen bij het perron tegenover hotel l’Empereur. Het stadsbusstation is daarom verplaatst naar het naastgelegen streekbusstation. Dit heeft sinds 22 mei 2016 een andere indeling, zodat er plaats is voor stads- én streekbussen. Tijdens de werkzaamheden blijven alle bussen gewoon rijden. De Veolia-dienstregeling voor de bus in Zuid-Limburg is wel veranderd.

Waar op de bus stappen?

De bushaltes bij het station bevinden zich op een andere plek. Dat zal even wennen zijn. Wilt u weten waar u voortaan moet opstappen? Bekijk de plattegrond met de nieuwe indeling van de bushaltes. Of kijk op de borden bij het busstation.  

Nieuwe dienstregeling

Door de werkzaamheden en de wijzigingen op het station is er extra reistijd voor de buslijnen naar Maastricht-Zuid en -Oost. Om de aansluitingen zo veel mogelijk te in stand te houden, zijn er daarom sinds 22 mei in heel Zuid-Limburg kleine aanpassingen aan de dienstregeling. Op www.veolia-transport.nl vindt u de belangrijkste wijzigingen en actuele vertrektijden. 

Omleidingen voor auto’s en fietsers

Sinds maandag 23 mei tot eind 2017 is de stationsomgeving ingericht als voetgangerszone én werkterrein. De routes voor auto's en fietsers veranderen en doorgaand verkeer is niet meer mogelijk. Delen van het Stationsplein, de Stationsstraat, Parallelweg en Spoorweglaan zijn afgesloten voor doorgaand verkeer.

Het station en de omgeving blijven tijdens de bouw wel altijd bereikbaar en voetgangers kunnen wel gewoon door. Voor autoverkeer geldt een omleiding via de Wilhelminasingel, voor (brom)fietsers via de Alexander Battalaan-Bourgognestraat. Kijk voor vertrek voor de omleidingsroute op de slimme kaart en volg de gele borden langs de weg. Bent u op de (brom)fiets? Stap dan af of volg de omleiding. Houd er verder rekening mee dat binnen de afsluitingen een fietsparkeerverbod geldt. 

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling vindt u op www.fietsenstalling-maastricht.nl