Not all web pages are available in English. Sitemap

Nieuwe rijroutes Noorderbrug vanaf 26 april

Sinds donderdag 26 april 2018 zijn de nieuwe op- en afritten van de Noorderbrug bij de Boschstraat/Bosscherweg open voor autoverkeer. Dat betekent wennen aan nieuwe rijroutes naar en vanuit het stadscentrum.

Routes voor autoverkeer naar en vanuit het centrum 

De nieuwe afritten en opritten bij de Noorderbrug zijn onderdeel van de definitieve verkeerssituatie in Maastricht-West. Autoverkeer naar en vanuit het stadscentrum maakt gebruikt van de nieuwe afritten en opritten bij de Boschstraat/Bosscherweg. 

Let goed op de (gele) borden en rijd niet op de automatische piloot of je navigatiesysteem. Op de kaartjes hieronder bekijk je alvast hoe jij het snelst het centrum in of uit rijdt.

Rijroutes tussen A2/Geusselt en stadscentrum/Boschpoort

rijroutes_tussen_a2_a79_en_stadscentrum_boschpoort_2.png

Rijroutes tussen Maastricht-West/België en stadscentrum/Boschpoort

rijroutes_tussen_maastricht_west_richting_stadscentrum_en_boschpoort_1.png

Routes voor langzaam verkeer 

Sinds maart 2017 is het fiets- en voetpad Noorderbrug afgesloten en moet langzaam verkeer ‘een brugje om’. Naar verwachting gaat eind juni 2018 de hoofdfietsroute open en kunnen (brom)fietsers en voetgangers tussen Cabergerweg/Lage Frontweg en Viaductweg doorgaan via de Noorderbrug. Maar dat geldt niet voor alle fietsers, want de fietsverbindingen tussen Noorderbrug en Boschstraat/Bosscherweg (stadscentrum) zijn pas in het najaar van 2018 klaar. Tot die tijd moeten (brom)fietsers naar of vanuit het stadscentrum omrijden.

Fietsroutes Maastricht-West (datums op de kaart schuiven op)

fietsroutes_noorderbrugtrace_west.jpg

Fietsroutes Maastricht-Oost (datums op de kaart schuiven op)

fietsroutes_maastricht_oost_nbt.jpg

Vooruitblik

  • Vanaf maandagavond 14 mei 2018 gaat de Cabergerweg langdurig (4 maanden) dicht voor autoverkeer. Maak gebruik van de nieuwe afritten en opritten bij de Noorderbrug. Let op: parkeerterrein Cabergerweg is dan alleen nog te bereiken via de Frontensingel. Bekijk de kaart. (Brom)fietsers kunnen wel doorgaan via het fietspad aan de westzijde van de Cabergerweg.
  • De realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé gaat door tot eind 2018/begin 2019. Vanaf het najaar van 2018 krijgen kruispunt Boschstraat/Bosscherweg en rotonde Brusselseweg een nieuwe inrichting. Hinder door afsluitingen, omleidingen en/of extra reistijd is dan onvermijdelijk. 

Blijf op de hoogte 

De komende maanden zijn er veel werkzaamheden in en om Maastricht. Automobilisten moeten rekening houden met afsluitingen, omleidingen, gewijzigde situaties en extra reistijd. Tip: ga voorbereid op weg, kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart

Wij houden je op de hoogte via onze website en Facebook. Of abonneer je op onze nieuwsbrief om het laatste nieuws, actuele bereikbaarheid en slimme reisalternatieven in je mailbox te ontvangen.