Not all web pages are available in English. Sitemap

Nieuwe kaartautomaat P+R Maastricht Noord

Bij P+R Maastricht Noord staat sinds maandag 8 januari 2018 een nieuwe kaartautomaat. Deze automaat vervangt de 2 parkeerautomaten die er stonden. Je kunt hiermee in minder handelingen een kaartje kopen. Verder kun je er alleen nog met pin betalen. Dat past binnen het beleid van Arriva om volledig cashloos te gaan werken.

Sinds 8 januari staat er nog maar 1 automaat bij P+R Maastricht Noord. Je hebt nog maar 2 schermen: het startscherm en het scherm waar je kiest voor het € 2,- kaartje voor 1 persoon (of 2 personen) of het groepsticket van € 5,- voor 3-5 personen. P+R Noord en P+R Zuid hebben voortaan dezelfde automaat; dezelfde kaartjes en dezelfde schermen en uitstraling. Dat is duidelijker voor reizigers.

Alleen met pin betalen

Je kunt alleen nog met pinpas/creditcard betalen, contant betalen is niet meer mogelijk. Dit past binnen het beleid van Arriva om volledig cashloos te gaan werken. 

In- en uitchecken

Let op: je moet met dit nieuwe kaartje voortaan wel in- en uitchecken in de bus. Zowel op de heenreis als op de terugreis. Anders heb je geen geldig vervoerbewijs. Je hoeft het kaartje niet meer aan de chauffeur te laten zien. 

Arriva gaat volledig cashloos werken

Arriva gaat – net als in andere regio’s – ook in Limburg binnenkort volledig cashloos werken. Dat betekent dat je in de bus straks niet meer contant kunt betalen. Dit is veiliger, zowel voor chauffeurs als voor reizigers. Je kunt nu al met pin, contactloos of met creditcard een kaartje betalen. En natuurlijk kun je ook met de OV-chipkaart of met een e-ticket reizen. Als je toch contant een kaartje wilt kopen, dan kan dat bij de OV Servicepunten van Arriva. En sinds 15 januari 2018 zijn de Dal Dagkaart Limburg Bus (€ 6,50) en de Dagkaart Limburg Bus (€ 8,50) ook te koop bij diverse VVV en Primera winkels. Zodra Arriva de definitieve overstap maakt, deelt Maastricht Bereikbaar de informatie hierover zo snel mogelijk, zodat je goed voorbereid kunt reizen. Kijk ondertussen voor meer informatie op www.arriva.nl/betaalgemak.