Not all web pages are available in English. Sitemap

Najaarsactie Maastricht Bereikbaar levert al ruim 400 spitsmijdingen op

De najaarsactie ‘Waarvoor laat jij de auto staan’? van Maastricht Bereikbaar is inmiddels halverwege. Negentien teams van collega’s verruilen gedurende dertig dagen de auto voor de trein, de bus, de fiets of de e-bike. In totaal hebben zij daardoor nu al 434 spitsmijdingen gerealiseerd (cijfers van OV t/m 15 november, e-bike en fiets t/m 17 november).

Deelnemers aan de actie reizen gedurende 30 dagen gratis met de e-bike, de fiets of het OV naar hun werk in Maastricht. Daarvan lenen er 32 een e-bike van Maastricht Bereikbaar, reizen er 17 gratis met een OV-chipkaart van Maastricht Bereikbaar en gebruiken 7 deelnemers een eigen fiets of e-bike.

Ze worden daarbij gecoacht door een collega die al langer ‘slim’ reist. Voor elke dag dat de deelnemers hun auto laten staan, wordt hun teamcoach beloond met vier euro per collega per slimme reisdag. Dat bedrag kan oplopen tot maximaal 500 euro. Negen teams doen mee voor een goed doel. Hun eindbedrag wordt aangevuld met een bonus van 50%. Inmiddels is er in totaal al 1224 euro bij elkaar gespaard voor de goede doelen.