Not all web pages are available in English. Sitemap

Maastricht Bereikbaar in 2019 aan de slag met toekomstgericht rijden

In het nieuwe programma voor 2019 gaat Maastricht Bereikbaar ook aan de slag met toekomstgericht autorijden. Zoals het stimuleren van het rijden met elektrische auto’s via de actie van Lease naar E-lease. Als jouw werkgever is aangesloten bij Maastricht Bereikbaar, kun je aan deze actie meedoen. In het najaar van 2018 is Maastricht Bereikbaar al van start gegaan met de actie Band op Spanning.

Het team van Band op Spanning controleert gratis de bandenspanning van auto’s en brengt ze op de juiste spanning. Zijn de banden op de juiste spanning, gaan ze langer mee, rijd je veiliger en draag je bij aan een beter milieu. Hoe meer automobilisten meedoen, hoe minder CO2 we uitstoten. “Uit onderzoek blijkt dat 60% daarvan rijdt met onderspanning van de banden. Dus eigenlijk rijden we best onveilig, zijn we een dief van onze eigen beurs en doen we het milieu onnodig te kort als onze banden niet op spanning zijn,” aldus Laurens Drogendijk, directeur van de landelijke stichting Band op Spanning. 

Gratis lucht en gratis parkeren

De afgelopen weken gaf het team van Band op Spanning gratis lucht aan de banden van de auto’s van de medewerkers van Brightlands Sittard-Geleen, Johnson Matthey en bezoekers van Jumping Indoor bij het Mecc in Maastricht. Ook kwam het team afgelopen zaterdag 15 december in actie bij P+R Maastricht Noord. Op zaterdag 20 december wordt er nogmaals gratis lucht gegeven aan de banden van de geparkeerde auto’s op P+R Noord. Gratis lucht en gratis parkeren, want voor slechts € 2 p.p. reis je comfortabel met buslijn 10 naar hartje stad.