Not all web pages are available in English. Sitemap

Kunt u uw fiets goed stallen?

We houden Maastricht graag zo aantrekkelijk mogelijk voor fietsers. Hier hoort het (veilig) kunnen stallen van de fiets natuurlijk ook bij. Van 18 tot en met 27 februari houden we een stallingsonderzoek om inzicht te krijgen in het aantal stallingsplekken voor fietsen en waar verbetering nodig is.

Maastricht Bereikbaar telt of er voldoende plaatsen zijn om fietsen te stallen. We hangen stuurhangers aan gestalde fietsen in de verschillende gratis (overdekte) stallingsplaatsen in de stad en op locatie bij een aantal partners die aangesloten zijn bij Maastricht Bereikbaar. U kunt ons op 2 manieren helpen om de stad fietsvriendelijker te maken: via het veldonderzoek (via de stuurhangers) en/of door het invullen van de online enquête. 

Veldonderzoek

Op 18, 19, 25 en 26 februari hangen de onderzoekers stuurhangers aan de fietsen. Op 18 februari rondom het centrum, op 25 februari in het centrum. Bij de partners van Maastricht Bereikbaar buiten het centrumgebied hangen de stuurhangers op 18 en 19 februari en in het centrum op 25 en 26 februari.

In de stuurhanger zit een chip met een uniek nummer voor uw fiets. De onderzoekers lopen een aantal rondes door de stad en scannen met een speciaal apparaat de geparkeerde fietsen. Dit is anoniem omdat we niet weten van wie de fiets is. Uw privacy is gewaarborgd. Via het scannen van de nummers kunnen de onderzoekers zien waar hoeveel fietsen staan gestald. Aan het eind van de dag kunt u de stuurhanger verwijderen. Als u niet wilt meewerken aan het onderzoek, dan kunt u de stuurhanger in een prullenbak achterlaten. 

Enquête

Meedoen aan het onderzoek kan ook door het invullen van een online vragenlijst. Iedereen die in Maastricht woont, werkt of de stad wel eens per fiets bezoekt, kan deelnemen. Als u de enquête invult, maakt u kans op een cadeaubon van € 25,- die u kunt inleveren bij een aantal rijwielhandelaren. De enquête staat online op www.maastrichtbereikbaar.nl/stallingsonderzoek. 

Actie fietsdiefstalpreventie

Op vrijdag 26 februari houden onder andere gemeente Maastricht, politie en Centrum Fietsdiefstal ook een fietsdiefstalpreventie-actie waarbij u uw fiets gratis kunt laten graveren op het Vrijthof.