Not all web pages are available in English. Sitemap

#ikreisslim: Remko Reekers over de e-bike

Remko Reekers, werkzaam bij Sitech, vertelt over zijn ervaringen met de e-bike.

"Ik kom met energie op het werk en kom ook weer met energie thuis!"

“Ik woon in Berg en Terblijt en werk bij Sitech in Urmond. De afstand naar mijn werk is 20 kilometer enkele reis. Voorheen ging ik altijd met de auto, maar onlangs heb ik een e-bike gekocht. Ik moest nog wachten tot die geleverd werd. Toevallig kon ik vanwege de afsluiting van de Viaductweg-Terblijterweg in die periode via Maastricht Bereikbaar een e-bike proberen. De probeer-e-bike had exact dezelfde accu en Bosch-motor die ik ook op mijn nieuwe fiets heb. 

De probeerperiode beviel goed, ik heb de eerste week flink wat gefietst rond Maastricht om de e-bike uit te proberen. Ik gebruikte de e-bike minimaal 2 keer per week voor woon-werkverkeer en daarnaast voor familiebezoekjes waarvoor ik normaal de auto zou nemen. Vanwege de goede fietsroutes had ik weinig last van de afsluiting van de Viaductweg-Terblijterweg.

Richting Maastricht ben ik even snel met de fiets als dat ik met de auto of met het OV zou reizen. En een bijkomend voordeel is dat ik met de e-bike geen parkeerproblemen heb. In 45 minuten ben ik met de e-bike op het werk en dat vind ik een prima reistijd. Met de auto is dit 20 à 25 minuten. Ik blijf nu fietsen met mijn eigen e-bike en dat bevalt goed. Ik kom met energie op het werk en kom ook weer met energie thuis. En ik ben al 3 kilo afgevallen sinds ik aan het fietsen ben!"