Not all web pages are available in English. Sitemap

#ikreisslim: Justin Bessems over de e-bike

Justin Bessems, werkzaam bij GGD Zuid-Limburg, vertelt over zijn ervaringen met de e-bike.

"Maastricht-Geleen is met de speed e-bike zeer goed te doen!"

"Ik heb via Ontdek de e-bike een week lang een speed e-bike geprobeerd, de Sparta Ion speed pedelec. Ik vond het een groot succes. De afstand Maastricht-Geleen is 21 kilometer en zeer goed te doen. Heen deed ik er 50 minuten over (20 minuten sneller dan met OV en maar 10 minuten langzamer dan met de auto) en op de terugweg duurde mijn rit 40-45 minuten (veel sneller dan met het OV en even snel als met de auto). Het vergde wel wat flexibiliteit van mijn vriendin, zij bracht tijdens de probeerweek onze dochter naar de gastouder, maar met een beetje goed plannen is het allemaal mogelijk.

Door de elektrische ondersteuning kwam ik niet helemaal 'gesloopt' op mijn werk aan, maar kon direct aan het werk. Dat is een belangrijk punt voor mij. Doordat ik zo lekker aan het bewegen was, heb ik in de probeerweek in de sportschool de cardiotraining overgeslagen, hier verdiende ik alle 'verloren' tijd dus meteen terug. Ik had het geluk dat het in mijn probeerweek heel mooi weer was, ik vond het dan ook heel fijn om lekker buiten te zijn voor en na het werk. De speed e-bike is voor mij dus een reële optie. Als er weer een fietsproject op mijn werk is, doe ik natuurlijk mee, eens kijken of het nog steeds relaxt is als het wat minder mooi weer is.

Ook had ik veel bekijks. Op straat, maar ook zeker van collega's bij de GGD. Er is toch wel interesse, of op zijn minst zijn mensen nieuwsgierig, dus ik ben blij dat de GGD nu ook de volgende stap heeft gezet en meedoet aan Ontdek de e-bike. Wat ik ook nog even wil melden, is dat de mannen bij Cycle Center super werk leveren. Ik ben snel en goed geholpen en de fiets was in tip-top conditie!" 

Doe mee aan Ontdek de e-bike