Not all web pages are available in English. Sitemap

#ikreisslim: Berry Toussaint over het OV

Berry Toussaint, werkzaam bij Gemeente Maastricht, vertelt over zijn ervaringen met de actie Ontdek het OV.

"Probeer gewoon eens of het voor jouw situatie voldoet!"

"Net na de zomer van 2015 heb ik meegedaan aan Ontdek het OV. Ik zag een bericht op intranet over deze actie en heb mezelf aangemeld. Vervolgens kreeg ik de OV-chipkaart toegestuurd, met het saldo erop geladen. Dat beviel goed. Ik zweerde altijd bij de auto, maar vanwege de aanbieding dacht ik: ik ga het toch eens proberen. En het is me zó meegevallen.

Eigenlijk heeft het OV alleen maar voordelen. Denk daarbij aan het overslaan van de files, geen problemen meer met parkeren en geen extra kosten, maar ook dat je zelf niet hoeft te sturen. Ik kom veel relaxter op het werk als ik me niet hoef te storen aan andere weggebruikers. Ik woon 2 minuten van het station en ook in Maastricht heb ik een fiets staan, waarmee ik in 2 minuten op het werk ben. Ik ben sneller op het werk met het OV dan met de auto. Het enige grote nadeel van reizen met de trein is de prijs. Een treinabonnement is helaas niet goedkoper dan reizen met de auto.

Na de probeeractie besloot ik te blijven reizen met het openbaar vervoer. Toen kon ik nog een extra maand gebruikmaken van een gratis OV-abonnement van Maastricht Bereikbaar. Mijn huidige jaarabonnement loopt in oktober of november af. Dan ga ik het weer met een jaar verlengen. Ik blijf wel alert op de prijs.

Ik kan andere mensen niet adviseren wat voor hen de gemakkelijkste manier van reizen is, dat is toch persoonlijk, maar ik kan wel iedereen aanraden om het OV eens te proberen, al is het maar 2 weken. Wie weet voldoet het ook voor jouw situatie. Voordat ik het ging proberen, wist ik ook niet hoeveel voordelen reizen met het OV voor mij heeft. "