Not all web pages are available in English. Sitemap

#ikreisslim: Arpad Szilagyi over het OV

Arpad Szilagyi, werkzaam bij Ericsson, vertelt over zijn ervaringen met het OV.

"Ik had nooit gedacht dat reizen met het OV zo goed zou bevallen."

"Ik werk bij Ericsson. Mijn woon-werkafstand vanaf Weert is 80 kilometer. Ericsson verhuisde van Stein naar Maastricht Randwyck. Op de vorige locatie konden we gratis parkeren, dat is nu niet meer mogelijk. Het bedrijf is nu wel beter bereikbaar met het OV. Ik startte bij deze gelegenheid met een proefabonnement op het OV via Maastricht Bereikbaar. Ik had nooit gedacht dat het zo goed zou bevallen. Na 10 jaar van en naar het werk reizen met de auto ben ik overgestapt op het openbaar vervoer.

Ik was eerst sceptisch: ik was gewend aan de vrijheid van de auto. Voordeel is dat je naar huis kunt gaan wanneer je wilt en niet gebonden bent aan een dienstregeling. Het nadeel hiervan is dat je vaak langer blijft werken en dat komt niet ten goede aan privétijd en tijd voor de familie. Na enkele weken het OV proberen, kreeg ik een vervolgaanbod en dat kon ik niet laten schieten. Het proefabonnement beviel goed, dus ik besloot met het OV te blijven reizen. Zeker met de werkzaamheden rondom de tunnels en de files die er iedere dag staan.

Mijn werkgever gaat heel flexibel om met OV-reizigers en heeft de toezegging gedaan dat mijn werktijd begint op het moment dat ik in de trein zit. Mijn reistijd gebruik ik om e-mails te beantwoorden en me alvast voor te bereiden op het werk. Ik heb een speciale SIM-kaart voor de laptop, zodat ik altijd een goede verbinding met internet heb, ook als de wifi van de NS niet goed werkt. Natuurlijk ga ik nog wel af en toe met de auto. Bijvoorbeeld als ik een afspraak bij een klant heb op een industrieterrein. Dan zou ik 2,5 uur moeten reizen met trein en bus voor een ritje dat veel sneller met de auto kan. Maar ik reis zo veel mogelijk met het OV."