Not all web pages are available in English. Sitemap

#ikreisslim: Agnes van Zaanen over het OV

Agnes van Zaanen, werkzaam bij Rijkswaterstaat, vertelt over haar ervaringen met het OV.

"Ik heb ervaren hoe gemakkelijk reizen met het OV is!" 

“Ik werk via Rijkswaterstaat bij Maastricht Bereikbaar. Onze familieauto was aan vervanging toe en ik heb er bewust over nagedacht of ik wel een 2e auto nodig had. Ik was bekend met de actie Ontdek het OV en ik besloot dat ik dit wel eens wilde proberen. 

Ik ben echt een verstokte automobilist, dus voor mij was het helemaal nieuw. Mijn woon-werkafstand is ongeveer 25-30 kilometer enkel, ik woon in Born. Tijdens de actieperiode ging ik lopend naar het busstation, vervolgens met de bus naar het treinstation in Sittard en dan met de trein naar Maastricht, en vanaf het station lopend of met de bus naar Mosae Forum. Van deur tot deur duurt deze reis 1 uur. 

Eyeopener

Het beviel heel goed. Ik had nooit gedacht dat er vanuit een dorp zonder treinstation zo’n goede verbinding kon zijn naar Maastricht. De bus gaat 4 keer per uur. Het lopen viel ook mee, het was eigenlijk wel even lekker. Verder was er een optimale aansluiting tussen de bus en trein. Dat was echt een eyeopener voor mij: met de auto kan ik niet sneller naar het station in Sittard rijden. Bovendien is het gemakkelijker met de bus, omdat je dan je auto niet hoeft te parkeren. 

OV serieus overwogen

In totaal heb ik gemiddeld per week  wel 3-4 keer met het openbaar vervoer gereisd. Ik heb na de periode ook echt serieus overwogen om voortaan altijd met het OV naar het werk te reizen. Puur door de ervaring. Maar nadat ik alles op een rijtje heb gezet, bleek het OV toch duurder voor mij dan reizen met de auto.  

En nu?

Ik blijf wel slim reizen. Zo veel mogelijk buiten de spits en ik parkeer bij P+R Maastricht Noord, van waaruit ik met buslijn 10 of met de nextbike op en neer reis naar de binnenstad. En voor mijn dienstreizen naar Utrecht neem ik voortaan de trein in plaats van de auto. Ik heb nu ervaren dat dit met de trein gemakkelijker is.” Ik zeg: ervaar het zelf ook!