Not all web pages are available in English. Sitemap

Hoge bezoekersaantallen voor P+R Maastricht Noord

Het nieuwe P+R-terrein Maastricht Noord, dat op 30 november jl. werd geopend, blijkt een succes. In de eerste twee weken stapten ruim 4000 bezoekers in de pendelbus richting de Markt. In omgekeerde richting reisden ongeveer 3700 mensen terug naar P+R Maastricht Noord. De overige reizigers kozen voor de trein.

Vooral in de weekenden weten veel automobilisten het parkeerterrein P+R Maastricht Noord te vinden. Op zondag 15 december waren nagenoeg alle parkeerplaatsen bezet. Dit succes is te danken aan een goed aanbod, een drukke periode en de promotiecampagne.

Bezoekers van P+R Maastricht Noord komen uit heel Nederland, maar ook uit België en Duitsland. Uit de eerste resultaten van een bezoekersenquête blijkt dat ruim 80% van de bezoekers P+R Maastricht Noord zou aanbevelen bij familie en vrienden. Meer dan de helft van de bezoekers zou anders de auto in het centrum hebben geparkeerd. De pendelbus geniet bij liefst 93% de voorkeur om verder te reizen. Iets meer dan de helft van de ge-enquêteerden heeft via internet gehoord van het nieuwe P+R-terrein.

Eric Crauwels, exploitant van het servicepunt bij P+R Maastricht Noord, bevestigt de positieve ervaringen: “Bezoekers zijn zeer verrast dat ze met maar liefst vijf personen voor 1 euro naar het centrum kunnen reizen met de pendelbus, en dat ze voor dat bedrag ook met de trein terug kunnen. Mensen gaan enthousiast de stad in. Uit hun reacties maak ik op dat ze een deel van het ‘verdiende’ parkeergeld nu extra besteden in het centrum.”

eric crauwels

 

Wethouder Albert Nuss: “Uit de eerste metingen blijkt dat P+R Maastricht Noord in een behoefte voorziet. De snelle en goedkope verbinding naar de binnenstad is voor veel bezoekers zeer aantrekkelijk. Voor de stad Maastricht is het een prima manier om de parkeerdruk in het centrum te verminderen. Zo houden we Maastricht, zeker in de drukke decembermaand, bereikbaar.”

Het station Maastricht Noord met het bijbehorende P+R-terrein is een gezamenlijk project van de gemeente Maastricht, Provincie Limburg, ProRail, Veolia en Maastricht Bereikbaar. Maastricht Bereikbaar financiert de pendelbus, de marketing- en communicatiecampagne en het service- en informatiepunt.