Not all web pages are available in English. Sitemap

Herinrichting Koningin Emmaplein

Vanaf 29 maart tot 4 mei 2016 vinden er wegwerkzaamheden plaats op het Koningin Emmaplein. Het Koningin Emmaplein is de laatste fase van de projecten ‘aanleg OV-as West’ en ‘fietsroute Malberg–Centrum’.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan het Koningin Emmaplein vinden plaats in de avond en nacht (tussen 19.00 en 07.00 uur), ook in de weekenden. Het Koningin Emmaplein is gedurende deze tijden geheel afgesloten voor verkeer. Bekijk de slimme kaart voor de omleidingsroute. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig. De planning is afhankelijk van weersomstandigheden.

OV-as West

In september 2015 is begonnen met de aanleg van de OV-as West. Deze aanleg is nodig omdat in de nieuwe OV-concessie een aantal routes van het openbaar vervoer verandert, vervalt of nieuwe routes erbij komen. Eén van die nieuwe routes is een streeklijn tussen Meerssen en Gulpen. Deze streeklijn gaat het centrum en Randwyck verbinden via een route over de Kennedybrug. 

Om de verbinding van de streeklijnen goed te laten functioneren, zijn nieuwe bushaltes aangelegd en is op een aantal plaatsen de infrastructuur aangepast. Het Koningin Emmaplein is de laatste fase van dit project.

Kijk voor meer informatie over de OV-as aanpassing op de website van de gemeente Maastricht.

Verbetering  voor de fietsers

Met de werkzaamheden aan het Koningin Emmaplein komen er ook maatregelen om de positie van de fiets op het plein te verbeteren. Zo hoeft de fietser na de reconstructie geen gebruik meer te maken van een fietstrook op de rijbaan, maar zijn er vrijliggende fietspaden en parallelwegen om het plein heen. Dit is ook meteen de laatste schakel in de fietsroute Malberg–Centrum. Zo ontstaat voor fietsers een snelle en comfortabele Oost-Westverbinding. In een eerder stadium is al gewerkt aan het instellen van 2-richtingen fietsverkeer Grote Gracht en de Brusselsestraat en het realiseren van fietsstraten op Bilserbaan, Orleansplein, Orleansstraat en Victor de Stuersstraat.