Not all web pages are available in English. Sitemap

Heel Maastricht Fietst - bedankt dat je fietst!

Wat was het een mooie fietszomer in Maastricht. Mede dankzij de duizenden mensen die op de fiets stapten! We blikken terug op deze actie, met alvast enkele voorlopige resultaten.

Heel veel fietsers kwamen deze zomer op verschillende manieren in aanraking met Heel Maastricht Fietst. Via de tellussen op de Maasbruggen, via verschillende motivatieacties in de stad en natuurlijk door mee te doen aan de actie Fiets & Win.

Tellussen

Tijdens de afsluiting van de Noorderbrug telden we via de tellussen op de Maasbruggen ruim 196.000 fietsritten. Op de drukste dag tijdens de afsluiting (woensdag 16 augustus) waren er 18.600 fietsritten over de Maasbruggen. Daarvan fietst ruim 1/3 deel over de Servaasbrug, dit is daarmee de drukste fietsverbinding in de stad. Dit is de 1e keer dat we voor zo'n lange periode fietstellingen uitvoeren in Maastricht. Het levert ons waardevolle informatie op voor het nieuwe gemeentelijke fietsbeleid. De tellussen blijven daarom nog even liggen.

Motivatieacties

Het Heel Maastricht Fietst promoteam was wekelijks meerdere malen in de stad aanwezig in juli en augustus. Met winkaartjes, met flesjes water of met vlaai, ijsjes of mueslirepen. Verder zorgde het Heel Maastricht Fiets(t)-orkest regelmatig voor een gezellige sfeer in de stad. Vele fietsers werden hierdoor aangenaam verrast. Verder was onze fotograaf wekelijks in de stad om fietsers op de foto te zetten voor het album 'Gespot' op Facebook. We kregen veel enthousiaste reacties op deze acties.

Winkaartjes

In de fietsenstallingen Aon de Stasie, Kesselskade en Markt, bij de deelnemende rijwielhandelaren en door het Heel Maastricht Fietst promoteam zijn tussen de 60.000 en 65.000 winkaartjes voor de actie Fiets & Win uitgedeeld. In totaal zijn er 24.660 winkaartjes verzilverd op onze website. Hierbij gaat het om ruim 8.600 unieke deelnemers. Velen deden mee met meerdere winkaartjes. 

Winnaar hoofdprijs

Op 11 september is ook de winnaar van de hoofdprijs van Heel Maastricht Fietst bekendgemaakt. Dit is Henriette Van der Linden met wincode YTC8EGYN. Zij krijgt een mooie cheque ter waarde van € 2.500,- voor een nieuwe fiets of e-bike naar keuze. 

Meer weten?

Kijk op www.maastrichtbereikbaar.nl/hmf voor meer informatie. De foto's vind je op www.facebook.com/MaastrichtBereikbaar. En blijf vooral lekker doorfietsen! Dat is leuk, gezond én goed voor de bereikbaarheid!