Not all web pages are available in English. Sitemap

Fietsend geld inzamelen voor een goed doel

Rabobank Maastricht en Omstreken formeerde drie teams voor de actie ‘Waarvoor laat jij de auto staan’. Coaches Monique Kostons en Ellen Hamaekers zijn er trots op dat maar liefst 13 collega’s de uitdaging zijn aangegaan om vier weken de fiets of OV te gebruiken voor het woon-werkverkeer. En al net zo mooi vinden ze het dat de teams meedoen voor twee goede doelen: de Sinterklaasstichting in Meerssen en de stichting Duchenne Parent Projects.

“Hoe makkelijk kan het zijn om geld in te zamelen voor een goed doel? Het enige wat je hoeft te doen, is fietsen”, zegt Ellen. Zelf komt zij sinds januari 2014 vanuit Meerssen met de e-bike naar het werk. “Ik ben helemaal om. Ook in slecht weer fietsen maakt me niet uit, zeker niet op de terugweg. Op de fiets ben ik ‘s morgens in de spits sneller op kantoor. Bovendien ben ik lekker buiten en is fietsen beter voor het milieu. Alles bij elkaar is er voor mij eigenlijk geen enkele reden om niet te fietsen.”

Haar collega Monique Kostons beaamt dat. “Ik ga sinds een jaar met de e-bike naar het werk en baal als ik een dag de auto moet nemen. De ondersteuning gebruik ik maar zelden, alleen als het stormt. Wij hebben onze collega’s persoonlijk aangesproken om mee te doen met deze actie en ook uit de auto te stappen. De goede doelen, die voor ons heel dichtbij zijn, hebben zeker bijgedragen aan het enthousiasme. Maar we gaan onze teamleden ook veel persoonlijke aandacht geven. Dat doet iedereen immers goed. We hebben ze al beloofd dat we ze gaan halen als ze stil komen te staan met de fiets.”