Not all web pages are available in English. Sitemap

Fiets mee door deze winter

Winterfietsen is niet alleen lekker en gezond, maar ook goed voor het milieu. Met elke adem die je uitstoot, komen er weer minder uitlaatgassen in de lucht. Doe mee aan de winteractie en laat zien hoe jij weer en wind trotseert. Inspireer anderen en je maakt ook nog eens kans op leuke prijzen!

Wat houdt de actie in?

We stimuleren iedereen in de koude maanden te blijven fietsen. Elke maand doet een speciaal promoteam een andere gemeente in Zuid-Limburg aan om daar winterfietsen onder de aandacht te brengen. In november zijn we in Maastricht, in december en januari in Heerlen en in januari en februari in Sittard-Geleen. 

Hoe doe je mee?

Dat is heel eenvoudig: door deze winter gewoon de fiets te pakken. Wat het weer ook doet, jij trapt door. Of het nou naar je werk is of naar de supermarkt. Elk ritje telt. 

Wat levert winterfietsen op? 

Allereerst een goed gevoel natuurlijk. Je bent goed bezig en dat voel je. Maar je zorgt ook voor minder CO2-uitstoot, elke keer als je de auto laat staan. In overleg met de drie gemeenten doen wij daar nog een schepje bovenop! Zo bekijken we met Centrum voor Natuur- en Milieueducatie in Maastricht naar de mogelijkheden om extra bomen te planten. Op die manier halen we nog eens extra CO2 uit de lucht.

Wat kun je winnen? 

Door je eigen fietservaring te delen, inspireer je anderen en kun je leuke prijzen winnen. Meld je aan via de website upload je foto om kans te maken op een Fitbit Alta (ter waarde van € 150,-) of een van cadeaubonnen van outdoorwinkel Bever. 

Voor wie is de actie?

Iedereen kan meedoen! Met je eigen fiets bijvoorbeeld. Of probeer twee weken lang gratis een van onze e-bikes. We hebben 40 e-bikes beschikbaar, waaronder negen speedbikes! Per gemeente zijn er twee probeerperiodes. Na aanmelden zie je in het reserveersysteem wanneer de e-bikes en speedbikes beschikbaar zijn in jouw gemeente. Reserveer nu meteen, want op = op.