Not all web pages are available in English. Sitemap

Extra fietsimpuls bij station Maastricht

Binnenkort begint de bouw van een nieuwe, ondergrondse fietsenstalling bij het centraal station van Maastricht. Samen bouwen NS, Prorail, Provincie Limburg en gemeente Maastricht de fietsenstalling. Maar dankzij een bijdrage van € 5,5 miljoen vanuit Beter Benutten Vervolg Maastricht Bereikbaar krijgt de fietsenstalling een extra kwaliteitsimpuls: er komt een aantal ruimere stallingplaatsen voor e-bikes en er wordt gebruik gemaakt van dynamische bezettingsinformatie.

De stalling is zo ingericht, dat ze de verwachte toename van e-bikes, e-scooters en buitenmodelfietsen aankan. Doordat gestalde fietsen worden geregistreerd, kan de stalling optimaal worden benut (geen weesfietsen en maximaal gebruik door dagelijkse OV-reizigers). De stalling is verkeersveilig en gemakkelijk te bereiken via een rollend tapijt. Door deze voorwaarden wordt het forenzen op de toegangsroutes van en naar Maastricht makkelijker gemaakt om over te stappen van de auto naar fiets en OV. Bovendien wordt door de inzet van Beter Benutten de stallingscapaciteit tijdens de uitvoering van de werkzaamheden in het stationsgebied zo groot mogelijk gehouden.

De nieuwe fietsenstalling, waarvan de oplevering eind 2017 is voorzien, moet jaarlijks gemiddeld 328 structurele dagelijkse spitsmijdingen opleveren.