Not all web pages are available in English. Sitemap

Ervaringen van deelnemers aan de voorjaarsactie

Een portret van Team Ruimtereizigers van Provincie Limburg; een van de deelnemende teams aan de voorjaarsactie Samen Slim Reizen.

"Naar het werk fietsen moet je gewoon ervaren, het is veel prettiger dan met de auto." 

"7 teamleden  gingen al bijna dagelijks met de fiets of de trein naar het werk en 1 teamlid reisde tijdens de actieperiode voor het eerst met de trein, zij spaarde dan ook veel punten bij elkaar als nieuwe treinreiziger. Voor de rest was het een bevestiging van wat we al deden.

Het was leuk om mee te doen met de actie. We kozen voor een donatie aan de Koraalgroep van Gastenhof Sittard, hierbij zijn een paar collega's van ons betrokken. Ze begeleidden  jongeren met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen bij het beklimmen van de Mont Ventoux in juni 2015. We wilden vooral graag samen meedoen aan de actie; het groepsgevoel en de competitie met andere collega's en onderling sprak ons erg aan. De donatie aan een goed doel is uiteindelijk toch wel het 'toetje'.

Waarom we zo graag met de fiets of trein gaan? Van fietsen word je fitter en je kunt meer genieten van de omgeving. Je begint frisser aan je werk en na afloop  kun je op de fiets fijn afschakelen en je maakt je hoofd op deze manier lekker leeg na het werk. Je moet het eigenlijk gewoon ervaren: het is veel prettiger dan met de auto. De treinreizigers vinden het woon-werkreizen vooral veel relaxter: tijd om je krantje of boekje te lezen of veilig te appen op je smartphone.  En bovendien: als je met de trein Maastricht binnenrijdt, zie je lachend parallel op de A2 de auto’s (van collega’s) in de file staan."