Not all web pages are available in English. Sitemap

Drukte op het Maastrichtse wegennet

Reis slim! Gebruik tijdens drukke dagen het OV, P+R of kom op de fiets. Probeer de ochtend- en avondspits te vermijden. Op 11 november verwachten we extra drukte in de stad. Bekijk onderstaande tips voor woon-werkverkeer en voor bezoekers.

Tips voor woon-werkverkeer

Rijdt u voor uw werk van en naar Maastricht? Houd rekening met verkeersdrukte en reis slim: gebruik het OV, P+R of kom met de fiets. Komt u toch met de auto: vermijd dan waar mogelijk de ochtend-  en avondspits of maak gebruik van een P+R-locatie.

  • Komt u vanuit het noorden vanaf de A2 (Eindhoven)/A79 (Heerlen): vermijd Beatrixhaven en de Noorderbrug. U kunt gratis parkeren op P+R Maastricht Noord en vanaf daar 4 x per uur verder reizen naar het centrum met buslijn 100 (dagretour € 1,- p.p.).
  • Komt u uit de omgeving Bunde: u kunt gratis parkeren op P+R Bunde en vanaf daar 2 x per uur doorreizen naar hartje stad of Maastricht Randwyck met de trein van Veolia (regulier tarief, € 2,20).
  • Volg ons op Facebook/Twitter voor actuele reisinformatie. 

Tips voor bezoekers:

Bezoekt u Maastricht? Maak er een gezellige dag van door ook uw reis slim te plannen. Houd rekening met verkeersdrukte en gebruik bij voorkeur het openbaar vervoer, P+R of kom met de fiets.  Gaat u toch met de auto: parkeer dan slim en probeer de avondspits te mijden. Dat betekent dat u na 18.30 uur minder hinder ondervindt en waarschijnlijk de stad filevrij kunt verlaten.

  • Parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum. Vanaf P+R Maastricht Noord reist u snel en goedkoop naar hartje stad. U parkeert gratis en kunt 4 x per uur verder reizen naar het centrum met buslijn 100 (dagretour € 1,- p.p.).
  • Probeer de Noorderbrug en Kennedybrug te vermijden en te parkeren aan de zijde van de Maas waar u vandaan komt. Actuele informatie over beschikbaarheid van parkeergarages vindt u op www.maastrichtbereikbaar.nl/auto/parkeren/parkeergarages.
  • Maastricht is een compacte stad, elke parkeergarage bevindt zich op maximaal 10-15 minuten lopen van het centrum.
  • Volg ons op Facebook/Twitter voor actuele reisinformatie.