Not all web pages are available in English. Sitemap

Drukte op 11 november

Op 11 november worden er veel bezoekers verwacht in Maastricht. Op het Vrijthof wordt de start van het carnavalsseizoen ingeluid en in België is er een vrije dag. Kom bij voorkeur met de fiets of het openbaar vervoer naar de stad of parkeer bij een van de P+W-terreinen.

Trein

Het Vrijthof ligt op loopafstand van station Maastricht. De NS zet extra lange treinen in om alle bezoekers naar Maastricht te vervoeren en na afloop weer veilig naar huis te brengen. Let op de omroepberichten en de informatieborden op het station in Maastricht. Plan je reis op www.ns.nl.

Bus

Op de website van Veolia Transport  vind je onder ‘reisinformatie / omleidingen en stremmingen’ informatie over de omleidingen en eventuele extra bushaltes.

Auto

Kom je toch met de auto, parkeer dan bij een van de Park + Walkterreinen aan de rand van de stad. Van daar af  ben je in 10 minuten in het centrum. Je vindt de P+W-terreinen in het Stadspark, bij de Noorderbrug, aan de Cabergerweg en bij het Provinciehuis (P+W Bonnefanten). Het maximale tarief is € 6 per dag bij Stadspark en Noorderbrug en € 8 per dag bij de Cabergerweg en Bonnefanten.

Houd voor de meest actuele situatie de informatieborden langs de invalswegen rondom de stad in de gaten.

Fiets

Vanaf 6 november tot en met 13 november worden alle fietsrekken op het Vrijthof verwijderd. Je kunt je fiets stallen in de bewaakte stallingen onder het Vrijthof, de Kesselskade en de Markt, of in de extra bovengrondse fietsenstalling op het plein bij Mosae Forum.

Taxi

Er zijn taxistandplaatsen voor het Museum aan het Vrijthof (Spaans Gouvernement), ter hoogte van de hoek Vrijthof Zuid/Bredestraat en aan de Kommel.