Not all web pages are available in English. Sitemap

De beste culinaire prestaties vereisen topingrediënten. Logistiek = topsport

Als restaurateur en smaakmaker werk je met de beste producten. Deze kies je zorgvuldig uit. Ook van je leveranciers verwacht je topprestaties. Je wilt er nu eenmaal van verzekerd zijn dat je optimale gastvrijheid kunt bieden aan je gasten. Bereikbaarheid en servicegerichtheid zijn cruciaal.

Maastricht Bereikbaar wil dit graag samen met jou op een nog hoger niveau tillen. Hoe? Door de bevoorrading slimmer te organiseren en samen te werken. Ook logistiek is namelijk topsport. Of het nu gaat om de gerechten op de kaart, de linnenservice of het afvalmanagement. In de stad, maar ook daarbuiten en tijdens speciale evenementen.

Noorderbrug in augustus dicht

In augustus 2017 gaat de Noorderbrug 2 weken dicht. Om straks hinder te voorkomen, is het verstandig om nu al zelf maatregelen te treffen en je leveranciers hiervan op de hoogte te stellen. Om je leveranciers topprestaties te laten leveren, moeten zij samen met jou op tijd kunnen bepalen wat het effect van de afsluiting is op de bereikbaarheid van je bedrijf. Ook als je locatie niet direct in het centrum zit. Misschien moeten zij hun routes anders indelen namelijk.

Meer redenen om na te denken over logistiek

Je leveranciers hebben soms te maken met venstertijden en voetgangersgebied. Zij bezorgen daar misschien het liefst alles zo vroeg mogelijk. Maar wat nu als je er zelf nog niet bent? Krijgen ze dan de sleutel of kan de schoonmaakploeg, die er vaak wel vroeg is, de goederen voor je in ontvangst nemen?

Vaak kunnen leveranciers efficiënter werken, als ze bij elkaar gelegen afleveradressen aansluitend op elkaar inplannen, in plaats van meerdere rondjes door de stad te rijden. Dat kan effect hebben op het aflevermoment bij jou, maar kan ook bijdragen aan een meer gastvrije stad. Zo help je ook jezelf. Verstandig dus om eens met je leveranciers te bespreken.

Samenwerken loont

Maastricht Bereikbaar werkt samen met de horeca in Maastricht, leveranciers, Koninklijke Horeca Zuid-Limburg en de gemeente aan diverse pilots in Maastricht. Zo worden locaties gezocht waar stroomvoorziening komt om de koeling van de vrachtwagens op aan te sluiten tijdens het lossen. De koeling werkt dan niet op de dieselmotor. Dit scheelt CO2 en fijnstof, maar ook geluid en afgelegde kilometers. De wagen moet dan wel langere tijd op dezelfde plaats kunnen staan, wat ook de veiligheid ten goede komt. Daarnaast willen we de afvalstromen efficiënter inzamelen, zodat er minder voertuigen per dag door Maastricht rijden. Zo kunnen we met elkaar de spits mijden, verkeersstromen beperken en werken aan een optimale klantbeleving. We zoeken slimme laad/loslocaties, die later op de dag anders ingezet kunnen worden. Als taxistandplaats of parkeerplaats. Jouw medewerking is onontbeerlijk en jouw ideeën zijn welkom. Met elkaar houden we bereikbaar Maastricht culinair op de kaart!  

Meer weten?

Voor meer informatie en slimme suggesties kun je contact opnemen met Françoise van den Broek, francoise.vandenbroek@maastricht-bereikbaar.nl of 06-20 40 78 71.