Not all web pages are available in English. Sitemap

Concerten André Rieu

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juli en van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli 2015 staat het Vrijthof weer in het teken van de zomerconcerten van André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest. Net als vorige jaren is het hele plein bestempeld tot evenemententerrein en zijn er enkele speciale regelingen om de overlast tot een minimum te beperken.

Verkeersafzettingen
Op 3, 4, 5 en 9, 10, 11 en 12 juli is vanaf 16.30 de Noord/Zuid-as van het Vrijthof tot de Bredestraat afgesloten voor alle verkeer (behalve voetgangers). 

Vervolgens zijn de omliggende straten om 17.00 uur afgesloten voor alle verkeer (behalve voetgangers). Het Vrijthof is van 17.30 uur tot 02.00 uur volledig afgesloten. Tussen 17.30 en 00.30 uur mogen alleen mensen (voetgangers) met een plaatsbewijs, een toegangspasje of een bandje op het plein.

Waar staan de afzettingen?

  • Post 1: Hoek Hondstraat - Witmakerstraat/Cortenstraat
  • Post 2: Hoek St. Jacobsstraat – Papenstraat
  • Post 3: Hoek Henric van Veldekeplein – St. Servaasklooster
  • Post 4: Hoek St. Servaasklooster - Keizerkarelplein
  • Post 5: Hoek Statenstraat – Grote Gracht
  • Post 6: Hoek Helmstraat – Grote Gracht

Bij de afzettingen staan verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden. De route Witmakersstraat, Kapoenstraat, richting St. Jacobstraat, Papenstraat, Bouillonstraat of richting Lenculenstraat blijft open voor bestemmingsverkeer.

Parkeren

  • De Calvariestraat, Kommel, Statenstraat, Helmstraat en Bredestraat moeten tussen 17.00 uur en 2.00 uur vrij blijven als noodroutes voor de hulpdiensten en politie. Geparkeerde auto’s worden dus verwijderd.
  • De Vrijthofgarage blijft na 18.00 uur alleen bereikbaar voor abonnementhouders via Kommel, Oude Tweebergenpoort, St. Servaasklooster en Vagevuur. Wegrijden kan in de richting van Henric van Veldekeplein-Bouillonstraat.

Meer informatie over parkeren in Maastricht vindt u op www.maastrichtbereikbaar.nl/parkeren.  

Fietsen stallen
U kunt uw fiets stallen in de overige fietsrekken of fietsenstallingen in onze stad. Openingstijden fietsenstallingen: Kesselskade tot 02.30 uur en het Bat 24/7 open.

De gemeente verwijdert alle fietsen die tijdens de concertdagen na 16.00 uur op het Vrijthof staan. De gemeente slaat de verwijderde (brom)fietsen op bij het Fietsdepot, Gerardusweg 39. Hier kunt u op maandag van 12.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 12.30 uur uw fiets ophalen.

Evenementenfietsenstalling
Op 4, 5, 11 en 12 juli plaatst de gemeente Maastricht een extra evenementenfietsenstalling op het voorplein Mosae Forum en het Keizer Karelplein.

Taxi's
De Markt, Statenstraat en Bredestraat zijn ingericht voor taxi’s. Na afloop van het concert worden taxi's rond 2.00 uur alleen toegelaten tot de theaterzijde van het Vrijthof.

De stadsbus
De bushaltes Vrijthof en Tongersestraat vervallen van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juli en van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli vanaf 16.30 uur. De bus rijdt vanaf dat tijdstip via de Markt over de singels. Tot 16.00 uur is sprake van regulier busverkeer over het Vrijthof.

Meer informatie
Kijk op www.andrerieu.nl of bel met telefoonnummer 14043 van de Gemeente Maastricht.