Not all web pages are available in English. Sitemap

Brug Klipperweg afgesloten in februari

De brug over het Julianakanaal in de Klipperweg bij Itteren gaat van 9 februari tot 4 maart dicht. De afsluiting is noodzakelijk om de brug tijdelijk te versterken. Voorafgaand aan de afsluiting Brug Klipperweg wordt van 2 tot 7 februari de Sluisdijk verbreed.

Gratis e-bike
Gemeente Maastricht biedt inwoners van Itteren de mogelijkheid om tijdens de werkzaamheden vier weken gratis een e-bike te gebruiken. Maastricht Bereikbaar ondersteunt de gemeente Maastricht bij de ondersteuning van deze actie. Vraag voor 5 februari uw e-bike aan via: www.maastrichtbereikbaar.nl/brugitteren. 
Ophalen en inleveren van de e-bikes gebeurt op een centrale locatie in Itteren. Op 7 februari kunnen de fietsen worden opgehaald tussen 10 en 13 uur. U moet de e-bike inleveren op 7 maart tussen 10 en 13 uur. Let op: voor het proberen van een e-bike geldt ‘op is op’.

Gratis pendelbus voor scholieren, studenten en andere reizigers
Voor leerlingen van basisschool Franciscus in Bunde en het Stella Maris College in Meerssen wordt op doordeweekse dagen een gratis pendelbus ingezet. Scholieren kunnen van maandag tot en met vrijdag tijdens schooltijden met de bus rijden. Opstappen kan bij de bushaltes van buslijn 9. De pendelbus stopt bij basisschool Franciscus in Bunde, het Stella Maris College in Meerssen en de stations in Meerssen en Bunde.

Inwoners van Itteren kunnen ook gebruik maken van de pendelbus. Naast de eerder genoemde stopplaatsen kunnen zij uitstappen bij Stadsbeheer op de Ankerkade. Hier kunt u een fiets stallen om verder te reizen naar uw werk of de binnenstad. Kijk voor de dienstregeling op www.maastrichtbereikbaar.nl/brugitteren.

Buslijn 9
Reizigers die gebruik maken van buslijn 9 kunnen in Limmel overstappen op een pendelbus die verder rijdt tot Itteren.

Kijk op www.maastrichtbereikbaar.nl/brugitteren voor de laatste informatie over de afsluiting.