Not all web pages are available in English. Sitemap

Bereikbaarheid tijdens het Tunnelweekend op 29 en 30 oktober

Het is bijna zover: op zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2016 bent u van harte welkom op het bouwterrein bij Europaplein, tijdens het Tunnelweekend. We informeren u over de bereikbaarheid.

Met de fiets en te voet

Het bouwterrein bij Europaplein is tijdens het Tunnelweekend vanaf de Sint Gerardusweg bereikbaar voor voetgangers en fietsers (inclusief e-bikes). Ter hoogte van de op- en afrit Sint Gerardusweg moeten fietsers afstappen en met de fiets aan de hand verder lopen naar de entree van het bouwterrein. 

Fietsstallingen

  • Komt u met de fiets of e-bike, en volgt u daarna alleen de wandelroute door de tunnel, dan kunt u gebruikmaken van de stalling aan de noordzijde van het bouwterrein, ter hoogte van de John F. Kennedysingel. 
  • Wilt u voor of na uw gereserveerde fietsrit door de tunnel nog door de bovenste tunnelbuizen wandelen? Dan kunt u fiets of e-bike kwijt in de zuidelijke fietsenstalling.  
  • Er zijn begeleiders aanwezig die u de weg wijzen. 
  • Beide stallingen zijn onder toezicht, maar let op: u bent zelf verantwoordelijk voor uw eigendom. Zet uw fiets(en) altijd op slot.

Per brom- of snorfiets

Binnen het bouwterrein zijn brom- en snorfietsen niet toegestaan. Hiervoor is ook geen stalling. Komt u toch per brom- of snorfiets naar het bouwterrein bij Europaplein? Dan moet u de brom- of snorfiets stallen in de omgeving (zonder toezicht) en van daaruit te voet verder gaan naar de ingang van het bouwterrein bij Europaplein.  

Per auto

U kunt uw auto voor € 3,- per keer parkeren op parkeerterrein P6, bij het MECC (adres voor uw navigatiesysteem: Paul Henri Spaaklaan 7-9, 6229 EN Maastricht). De looproute naar het bouwterrein bij Europaplein is ruim 1 kilometer lang en is vanaf de Paul Henri Spaaklaan aangegeven met gele borden. U kunt ook op andere plaatsen parkeren. U parkeert bijvoorbeeld gratis aan de rand van de stad bij P+R Maastricht Noord, van hieruit kunt u de trein naar Maastricht Randwyck nemen. U koopt uw treinkaartje tegen regulier tarief bij de Veolia-automaat op het station.

Met het OV

Komt u met de trein? Vanaf het Centraal Station Maastricht is het ongeveer 15-20 minuten wandelen naar het bouwterrein bij Europaplein. Of neem de trein naar station Maastricht Randwyck. Vanaf dit station is de looproute naar bouwterrein Europaplein aangegeven met gele borden (ongeveer 10 minuten wandelen). Reist u per bus? Neem dan de bus richting Randwyck/Academisch Ziekenhuis en stap uit bij de hoofdingang van het MECC (Forum). Van daaruit wandelt u richting station Randwyck en volgt u de gele borden. 

Kijk voor meer informatie op www.a2maastricht.nl/Tunnelweekend. Tot ziens bij het Tunnelweekend!