Not all web pages are available in English. Sitemap

Bereikbaarheid tijdens Heiligdomsvaart

De Heiligdomsvaart vindt van 24 mei tot en met 3 juni 2018 plaats in Maastricht. Tijdens dit evenement ontmoeten religie en cultuur elkaar. Wij informeren je over de bereikbaarheid.

Het programma van de Heiligdomsvaart bestaat onder andere uit pelgrimages, vieringen, reliekentoningen en 2 ommegangen die door de stad trekken. Ook zijn er verschillende culturele activiteiten, zoals theater, muziek, zang, dans en tentoonstellingen. Kijk op www.heiligdomsvaartmaastricht.nl.

Tijdens ommegangen

Op zondag 27 mei en zondag 3 juni vinden de ommegangen plaats tussen 14.00 en 16.00 uur. De straten zie onderdeel zijn van de route zijn afgesloten voor alle verkeer.  

 • Route zondag 27 mei: Stationsstraat, Wycker Brugstraat, Wycker Grachtstraat, Hoogbrugstraat, Rechtstraat, Wycker Brugstraat, Sint Servaasbrug, Kesselskade, Hoenderstraat, Markt (zuidzijde voor het stadhuis), Grote Gracht, Helmstraat, Vrijthof (pleiningang t.o. Theater), Vrijthof, Vagevuur en Henric van Veldekeplein.
 • Route zondag 3 juni: Hubertuslaan, Nieuwenhofstraat, Zwingelput, Grote Looiersstraat, Kleine Looiersstraat, Sint Pieterstraat (tribune), Maastrichter Heidenstraat, Cortenstraat, O.L. Vrouweplein, Het Bat, Kesselskade, Hoenderstraat, Markt (zuidzijde voor het stadhuis), Grote Gracht, Helmstraat, Vrijthof (pleiningang t.o. Theater), Vrijthof, Vagevuur en Henric van Veldekeplein. 

Afwijkende winkeltijden 

In de weekenden van de Heiligdomsvaart gelden afwijkende openingstijden in Maastricht. De openingstijden zijn als volgt:

 • Zondag 13 mei 13.00 - 17.00/18.00 uur (jaarlijkse St. Servaasprocessie)
 • Vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei: 10.00 - 20.00 uur
 • Zondag 27 mei 17.00 - 21.00 uur
 • Vrijdag 1 juni en zaterdag 2 juni 10.00 - 18.00 uur (reguliere openingstijden)
 • Zondag 3 juni 17.00 - 20.00 uur

Hoe kom ik naar Maastricht?

 • In mei en juni is het extra opletten op de wegen in en om Maastricht, door werkzaamheden en evenementen die tegelijkertijd plaatsvinden. 
 • Laat waar mogelijk de auto staan en pak de fiets, het OV of parkeer aan de randen van stad. Let wel: P+R Maastricht Noord is in het tweede weekend van de Heiligdomsvaart beperkt bereikbaar. Meer info lees je hieronder. 
 • Toch met de auto? Houd rekening met wegafsluitingen, omleidingen en nieuwe verkeerssituaties. Vertrek op tijd, zet de navigatie uit en let goed op de borden.
 • Raadpleeg voor vertrek de Slimme Kaart zodat je op de hoogte bent van de actuele verkeerssituatie, drukte op de weg en beschikbaarheid van parkeerplekken. 

Auto parkeren

Op de Slimme Kaart vind je actuele verkeersinformatie, inclusief de beschikbaarheid en prijzen van parkeerterreinen. In het algemeen geldt: parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum en parkeren in Maastricht Oost goedkoper dan in Maastricht West.

Bereikbaarheid P+R Maastricht Noord
Let op: P+R Noord is tijdens het tweede weekend van de Heiligdomsvaart (vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni) beperkt bereikbaar vanaf de autosnelwegen bij knooppunt Kruisdonk door de afsluiting van de Nieuwe Limmelderweg.

 • Vanaf de A2 is P+R Noord bereikbaar via de Nieuwe Limmelderweg (reguliere route). Voor de terugweg naar de A2 richting Eindhoven geldt een omleiding via de Fregatweg en oprit Meerssen. Reken op extra reistijd en vertraging.  
 • Vanaf de A79 is P+R Noord niet bereikbaar via de Nieuwe Limmelderweg.
 • Reisadvies: overweeg om te parkeren bij de P+R Maastricht Zuid in het MECC, of één van de andere parkeerterreinen in de stad.

Fiets

Stal je fiets in de overdekte, bewaakte fietsenstalling Kesselskadefietsenstalling Markt of de ondergrondse stalling bij het station. In de stalling van de Markt en het station gelden de reguliere openingstijden. De fietsenstalling Kesselskade is op zondag 27 mei en 3 juni geopend van 18.00 tot 0.00 uur. Op zondag 27 mei en 3 juni staat er een extra evenementenstalling op het voorplein Mosae Forum. Kijk voor het overzicht van overige fietsenstallingen op de website: www.maastrichtbereikbaar.nl/fiets/fietsenstallingen.

Openbaar vervoer

Maastricht heeft 3 treinstations: Maastricht, Maastricht Noord en Maastricht Randwyck. Met de trein is de stad dus goed bereikbaar vanuit Nederland, Duitsland en België. Ook binnen de Euregio reis je gemakkelijk met de bus van en naar Maastricht.