Not all web pages are available in English. Sitemap

Bereikbaarheid tijdens drukke dagen

In het voorjaar zijn er verschillende drukke dagen in en rond Maastricht. Op feestdagen en tijdens evenementen. We informeren u over de bereikbaarheid van de stad, ook vanwege de werkzaamheden aan de wegen in en rond Maastricht. Reis slim en kom zo veel mogelijk met de fiets of het OV naar de stad.

Fiets

  • De komende tijd staan er de volgende (extra) evenementenfietsenstallingen: op woensdag 27 april (Koningsdag) in het Stadspark en van 12 tot en met 21 mei (Servaaskermis) op het Vrijthof.
  • In het centrum stalt u uw fiets gemakkelijk bij de gratis, overdekte, bewaakte fietsenstalling aan de Kesselskade. Tijdens Koningsnacht en Koningsdag is deze van 7.00-23.00 uur geopend. Ook fietsenstalling Markt is dan van 7.00 tot 23.00 uur geopend. Op de andere dagen gelden de reguliere openingstijden. Kijk voor de laatste informatie over openingstijden op www.maastrichtbereikbaar.nl/fiets/fietsenstallingen

Auto

Komt u met de auto over de snelweg en wilt u naar het centrum van Maastricht? Let goed op de borden en zet uw navigatie uit. De volgende bestemmingen staan aangegeven:

  • Maastricht Centrum-Noord: naar het stadscentrum via de Noorderbrug (noordkant van de stad). Volg afrit 53.
  • Maastricht Centrum-Zuid: naar het stadscentrum en Avenue Céramique/Limburglaan via de John F. Kennedybrug (zuidkant van de stad). Volg afrit 54.
  • Maastricht Noord: voor bedrijventerrein Beatrixhaven, P+R Maastricht Noord en de noordkant van de stad. Volg afrit 52.
  • Maastricht Zuid: voor het ziekenhuis MUMC+, MECC en de zuidkant van de stad. Volg de A2-tunnelbuis.

Op www.maastrichtbereikbaar.nl/a2-tunnel leest u uitgebreide informatie over de rijroutes. Of bekijk de film met daarin de belangrijkste rijroutes en tips.

Parkeren

  • Parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum. Goedkoop parkeren is mogelijk op de Park + Walk-terreinen (P+W) op 10-15 minuten wandelen van hartje centrum. Deze terreinen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Het maximale dagtarief is € 6,- tot € 9,-.
  • Vanaf P+R Maastricht Noord (volg Maastricht-Noord op de borden) reist u slim en goedkoop naar hartje stad. U parkeert gratis en kunt 4 keer per uur verder reizen naar het centrum met buslijn 10 (dagretour € 2,- p.p.).
  • Probeer de Noorderbrug en Kennedybrug te vermijden en te parkeren aan de zijde van de Maas waar u vandaan komt. Actuele informatie over beschikbaarheid van parkeergarages vindt u op www.maastrichtbereikbaar.nl/auto/parkeren/parkeergarages

Slimme kaart

Maastricht werkt hard aan een betere infrastructuur. Er zijn tegelijkertijd meerdere afsluitingen nodig: voor de afbouw van het totale verkeerssysteem A2 Maastricht en de bovengrondse herinrichting, de verlegging van de Noorderbrug en gemeentelijk wegenwerk. Als weggebruiker moet u steeds rekening houden met verkeershinder en wijzigingen in rijroutes. Pas aan het eind van de zomer 2017 zijn de grootste werkzaamheden voorbij. Reis slim en doe voor vertrek de slimme-reis-check op www.maastrichtbereikbaar.nl/slimme-kaart.