Not all web pages are available in English. Sitemap

Bereikbaarheid parkeerterrein Cabergerweg per 1 november

Volgens huidige planning worden de werkzaamheden aan de Cabergerweg op woensdagmiddag 1 november 2017 afgerond. Verkeer kan dan weer volledig gebruik maken van het kruispunt Cabergerweg - Fort Willemweg. Maar let op: de route náár het parkeerterrein Cabergerweg verandert voor autoverkeer. Bekijk alvast de luchtfoto met de nieuwe aanrijroute.

Voor automobilisten naar P+W Cabergerweg geldt voortaan de nieuwe, tijdelijke route via de Cabergerweg, Fort Willemweg en Lage Frontweg. Voor bussen blijft de oude, rechtstreeks route via de Cabergerweg bestaan. Bussen kunnen namelijk geen gebruik maken van de nieuwe onderdoorgang bij de Lage Frontweg. Deze routes zijn tijdelijk, totdat de Frontensingel en Cabergerweg zijn aangepast. Naar verwachting gebeurt dat in de tweede helft van 2018.

parkeerroute_p_cabergerweg_toekomstig.jpg 

Download de luchtfoto

Waarom een andere route voor autoverkeer?

Door de veranderingen in de infrastructuur in combinatie met wegafsluitingen op andere locaties, rijdt er nu meer verkeer over de Cabergerweg. Tegelijkertijd is de bestaande rijstrook om links af te slaan naar het parkeerterrein (komende vanaf de Noorderbrug/nieuwe Fort Willemweg) erg kort. Om opstoppingen te voorkomen, vragen we automobilisten met klem om zoveel mogelijk de nieuwe route te gebruiken. Die lijkt even ‘om’, maar is in de praktijk vaak sneller. Bedankt voor je medewerking! Je verlaat het parkeerterrein op de gebruikelijke manier, deze route verandert niet.