Not all web pages are available in English. Sitemap

Bereikbaarheid lang weekend Koningsdag tot 1 mei

Op 27 april vieren veel inwoners en bezoekers Koningsdag in de stad. Ook verwachten we extra drukte omdat veel mensen een lang weekend vrij hebben vanwege de Dag van de Arbeid op dinsdag 1 mei. We roepen iedereen op om zo veel mogelijk met de fiets en het openbaar vervoer te komen.

Koningsdag

Met de fiets

Stal je fiets in de overdekte, bewaakte fietsenstalling aan de Kesselskadefietsenstalling Markt of de ondergrondse stalling bij het station. Hier gelden de reguliere openingstijden. Op Koningsdag staat er een evenementenstalling in het Stadspark. Of bekijk het overzicht van overige fietsenstallingen.

Met de trein: Oranjeretourticket

Vier je Koningsdag in Maastricht? Kom met de trein en reis voordelig met het Oranjeretourtje in de treinen van de NS en Arriva. Het Oranjeretourticket is alleen online tot en met 27 april 14.00 uur te koop en is alleen geldig voor reizen op 27 april.

 

Met de auto

  • Let op: nieuwe rijroutes Noorderbrug vanaf 26 april
    Op donderdag 26 april in de loop van de dag gaan de nieuwe op- en afritten van de Noorderbrug bij de Boschstraat/Bosscherweg open voor autoverkeer. Dat betekent wennen aan nieuwe rijroutes naar en vanuit het stadscentrum. Let goed op de tijdelijke, gele borden.

  • Weekendafsluiting A2 richting Maastricht
    Donderdag 26 april 21.00 uur tot zondag 29 april 10.00 uur is de A2 van Eindhoven richting Maastricht afgesloten tussen de knooppunten Kerensheide en Kruisdonk. Verkeer richting Maastricht volgt een omleiding via de A76/A79 en moet rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten.

  • Betaald parkeren op Koningsdag
    Let op! Op Koningsdag geldt betaald parkeren in Maastricht. Bezoek je met de auto de stad zorg dan voor een geldig parkeerbewijs. Parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum. Vanaf P+R Maastricht Noord of P+R Maastricht Zuid reis je snel en goedkoop naar hartje stad.