Not all web pages are available in English. Sitemap

Bedankt! Samen hebben we Maastricht bereikbaar gehouden

Van 7 tot 21 augustus is er een topprestatie verricht. Door de bouwers, maar ook door alle slimme reizigers. Grote verkeershinder is uitgebleven tijdens de afsluiting van de Noorderbrug. We zijn dan ook super trots op iedereen die de auto liet staan, de spits heeft gemeden en/of meedeed aan onze slimme reisacties. En tegen alle inwoners, forenzen en bezoekers van de stad zeggen we: bedankt voor je begrip en geduld!

Door het werk uit te voeren in de zomervakantie, in combinatie met slim reisgedrag, diverse verkeersmaatregelen in de stad en actueel bijsturen vanuit de verkeerscontrolekamer is de situatie op de weg tijdens de afsluiting beheersbaar gebleven. Alleen in de avondspits was het een aantal dagen zeer druk met wachtrijen op en rond de Kennedybrug, de enige Maasoversteek voor auto’s. Hinder was er dus wel, maar er zijn geen grote problemen ontstaan. Dat is een geweldig resultaat, waar we heel blij mee zijn.

Slimme reisacties

Blij zijn we ook met de resultaten van onze slimme reisacties. Zo fietsten we met z’n allen afgelopen 2 weken 196.000 keer over de Maasbruggen. 130 personen maakten gebruik van ons aanbod om gratis een e-bike te proberen. Zo’n 200 mensen kozen voor een voordelig OV-abonnement en er zijn ruim 11.000 € 2,- trein- en buskaartjes verkocht. P+R Maastricht Noord was vrijwel dagelijks voor 80% bezet door slimme parkeerders. Natuurlijk zouden we het fijn vinden als het je goed is bevallen en je slim blijft reizen, door (wat vaker) de fiets of het OV te pakken of gebruik te maken van een P+R. Of misschien kun je de spits mijden of een dagje thuis werken. Elke beweging telt voor een bereikbare stad en regio. Dat blijft ook in de toekomst hard nodig.

We zijn er nog niet!

Inmiddels rijdt autoverkeer over de nieuwe Noorderbrug en zijn de rijroutes anders. Een belangrijk onderdeel van het project is nu afgerond, maar we zijn er nog niet. Afsluitingen en omleidingen zijn nodig zolang de werkzaamheden duren, tot eind 2018. ‘Buurproject’ A2 Maastricht start vanaf september met de laatste forse klus om het verkeerssysteem bij Geusselt compleet te maken: de herinrichting van de Viaductweg en de Terblijterweg. Autoverkeer naar en vanuit de omliggende wijken krijgt dan te maken met langdurige afsluitingen en omleidingen.

Blijf op de hoogte

Kortom: de bereikbaarheid van Maastricht blijft in beweging. Via onze nieuwsbrief en Facebookpagina houden we je op de hoogte van de actuele bereikbaarheid en slimme reisalternatieven.