Not all web pages are available in English. Sitemap

Arriva Nextbike fietsdeelsysteem officieel in gebruik

Op 3 april 2017 was de feestelijke start van de proef met Nextbike, het fietsdeelsysteem van Arriva, in Maastricht. Iedereen kan vanaf nu gebruikmaken van de fietsen, waarmee u zich kunt verplaatsen tussen 7 verschillende locaties. Het is de bedoeling dat er over 2 jaar 250 fietsen beschikbaar zijn op 25 locaties in Maastricht.

30 internationale studenten vanuit de hele wereld, die studeren in Maastricht, hadden de primeur om de deelfietsen in gebruik te nemen. De officiële opening vond plaats bij het Mosae Forum in Maastricht met gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg, wethouder John Aarts van gemeente Maastricht (en voorzitter van stuurgroep Maastricht Bereikbaar) en Patrice van Bergen, regiodirecteur Arriva Limburg.

Hoe werkt het?

Via het Arriva Nextbike fietsdeelsysteem zijn er via een netwerk van stations fietsen beschikbaar voor korte verplaatsingen in Maastricht. De deelfietsen zijn voor iedereen toegankelijk, als versterking van en aanvulling op het openbaar vervoer in Maastricht. Arriva werkt samen met Nextbike, een toonaangevende exploitant van fietsdeelsystemen (40.000 fietsen in 24 landen). 

Pilot

De pilot start met 80 fietsen op 7 verschillende locaties in Maastricht (3 treinstations en 4 locaties in het centrum van de stad): Maastricht Centraal Station, Station Maastricht Randwyck, Station Maastricht Noord, Mosae Forum, Keizer Karelplein/Vrijthof, Boschstraat/Markt en Céramique. Het is de bedoeling om het fietsdeelsysteem in Maastricht te laten groeien in de pilotperiode van 2 jaar naar minimaal 250 fietsen op 25 verschillende locaties.

Werkwijze en tarieven

Het huren van een deelfiets is eenvoudig en laagdrempelig en gaat onder andere via de mobiele app Nextbike, deze is voor iedereen gratis te downloaden. Via een abonnement betaalt u als reiziger € 60,- per jaar, en dan kunt u onbeperkt gebruikmaken van een fiets tot 30 minuten per rit. Bij langer gebruik betaalt u € 1,- per 30 minuten extra. Ook is het mogelijk om zonder abonnement gebruik te maken van het Arriva Nextbike fietsdeelsysteem. Dan betaalt u € 1,50 per rit van 30 minuten, die kunt u betalen via uw creditcardgegevens die gekoppeld zijn aan de app. Kijk voor meer informatie op www.nextbike.nl.