Not all web pages are available in English. Sitemap

Afsluiting spoorwegovergang Limmelderweg

Per woensdag 8 maart 2017 is de Limmelderweg tussen Mariënwaard en Hoekerweg voorgoed afgesloten voor alle wegverkeer, inclusief fietsers en voetgangers. Het spoor blijft in gebruik. Bedrijventerrein Beatrixhaven en P+R Maastricht Noord zijn gewoon bereikbaar via de Nieuwe Limmelderweg en Hoekerweg.

Gemeente Maastricht sluit op woensdag 8 maart 2017 de Limmelderweg aan beide zijden van het spoor. Aansluitend beginnen de werkzaamheden voor het verwijderen van de overweginstallatie en het saneren van de overweg. Pas later volgt de definitieve inrichting van de openbare weg. 

Hoe rijden?

Bedrijventerrein Beatrixhaven en P+R Maastricht Noord blijven bereikbaar via de Nieuwe Limmelderweg (vanaf A2, A79 en Meerssen), Fregatweg (vanaf Bunde) en Willem Alexanderweg (richting Maastricht). Gele borden geven de nieuw te volgen routes van en naar Beatrixhaven aan. Voetgangers en (brom-) fietsers kunnen gebruikmaken van de onderdoorgang bij treinstation Maastricht Noord.

Bekijk de routes op onze slimme kaart of op de luchtfoto van het gebied

Bereikbaarheid P+R Maastricht Noord

P+R Maastricht Noord blijft gewoon bereikbaar via de Nieuwe Limmelderweg (hier komt u via afrit 52 op de A2 en afrit 1 op de A79) en de Hoekerweg. Let op: vanaf 8 maart is het niet meer mogelijk vanaf Mariënwaard/Meerssenerweg via de Limmelderweg naar P+R Maastricht Noord te rijden en vice versa. 

Voldoende alternatieve routes

De Limmelderweg met de spoorwegovergang is van oudsher onderdeel van de route tussen bedrijventerrein Beatrixhaven en de A2/A79. Inmiddels zijn er voldoende alternatieve routes beschikbaar. Zo is er met de Nieuwe Limmelderweg (sinds de zomer van 2014) een nieuwe, logische route ontstaan tussen de autosnelwegen A2/A79 en bedrijventerrein Beatrixhaven. Sinds de aanleg van station Maastricht Noord is er ook een fietsveilige route ónder het spoor door. En er is een onderdoorgang bij de Balijeweg.

Afsluiting verbetert de verkeersveiligheid

Directe aanleiding voor de afsluiting van de Limmelderweg zijn de uitkomsten van een stadsbrede risicoanalyse van de spoorwegovergangen in Maastricht. In de huidige situatie is het druk met zowel weg- als spoorverkeer op de spoorwegovergang Limmelderweg, waardoor de kans op aanrijdingen groot is. Door de Limmelderweg volledig af te sluiten voor wegverkeer - inclusief fietsers en voetgangers - vervalt dit risico en ontstaat een veiligere verkeerssituatie.