Not all web pages are available in English. Sitemap

Acties tijdens weekendafsluiting A79 van 29 april - 2 mei

In april/mei 2016 krijgen de snelwegen ten noorden van Maastricht nieuw asfalt. De A2 was eerder in april een weekend dicht. Eind april is de A79 richting Heerlen een volledig weekend afgesloten ter hoogte van knooppunt Kruisdonk. We informeren u over onze acties op 30 april en 1 mei.

Weekendafsluiting A79: van 29 april tot 2 mei

  • Van vrijdagavond 29 april 20.00 uur tot maandagochtend 2 mei 06.00 uur is de A79 richting Heerlen/Aken van knooppunt Kruisdonk tot en met afrit 1 Bunde volledig afgesloten.
  • Oprit 1 Bunde blijft open.
  • Verkeer vanuit Maastricht richting Heerlen/Aken wordt omgeleid via de A2 en A76.
  • Verkeer naar Maastricht ondervindt geen hinder. P+R Maastricht Noord blijft ook bereikbaar.

Reis slim en voordelig!

Tijdens de weekendafsluiting van de A79 biedt Maastricht Bereikbaar aantrekkelijke alternatieven voor de auto op zaterdag 30 april en zondag 1 mei:

  • Met buslijn 50 (Vaals/Aken-Maastricht) en 51 (Brunssum-Maastricht) reist u voor de prijs van 1 dagkaartje (€ 6,- of € 8,50 tot Aken) retour met maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen jonger dan 12 jaar.
  • Reis voor € 2,- met de trein retour op de trajecten Sittard-Maastricht Randwyck en Kerkrade Centrum-Maastricht Randwyck.  

Meer informatie over de weekendafsluiting van de A79 eind april en de verschillende acties vindt u op www.maastrichtbereikbaar.nl/a79.

Reist u toch met de auto?

Gaat u toch de weg op? Houd dan rekening met omleidingen en extra reistijd, oplopend tot circa 30 minuten. Kijk op onze Slimme Kaart voor de actuele verkeerssituatie en waar u uw auto voordelig kunt parkeren. Gratis parkeren kan op P+R Maastricht Noord, te bereiken vanaf de A2 via afrit 52 en vanaf de a79 via afrit 1. Als u vanuit Heerlen komt, is afrit 1 gewoon open. Van hieruit reist u voor € 1,- per persoon met lijn 100 naar de binnenstad en weer terug.

Let op: planning afhankelijk van het weer

Of het werk in het weekend van 29 april-2 mei kan doorgaan, is afhankelijk van het weer. Bij slecht weer schuiven de werkzaamheden én de acties door naar het reserveweekend dat hiervoor gepland is.  De beslissing valt enkele dagen voor aanvang van het weekendwerk. Kijk op onze website voor de actuele planning.

Meer informatie

Op www.a2maastricht.nl/a79 leest u meer over de werkzaamheden.