Not all web pages are available in English. Sitemap

Aantal forenzen dat auto laat staan groeit met 32 procent

Het aantal automobilisten dat regelmatig de auto laat staan voor woon-werkverkeer is dit jaar met 32 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dankzij Maastricht Bereikbaar kiezen 2.600 werknemers van convenantpartners gemiddeld 2,5 keer per week voor de fiets, e-bike, het OV of slim werken (op afstand werken of buiten de spits reizen). Dat zijn er 600 meer dan eind vorig jaar.

Deze resultaten, afkomstig uit een effectmeting onder alle werknemers van 30 aangesloten bedrijven, werden gepresenteerd tijdens de halfjaarlijkse CEO-bijeenkomst van Maastricht Bereikbaar op 2 december. Daar verwelkomde Maastricht Bereikbaar ook 4 nieuwe werkgevers: het Openbaar Ministerie, Envida en Xerox (alle afkomstig uit Maastricht) en Obvion uit Heerlen. In totaal zijn deze 4 werkgevers goed voor 4.900 medewerkers.

Het aantal convenantpartners is sinds 2014 gestegen van 25 naar 34 in 2015. Het aantal werknemers is gegroeid van 20.000 naar 39.000. John Aarts, wethouder mobiliteit en voorzitter van de Stuurgroep Maastricht Bereikbaar: “Met het toetreden van Obvion en Envida  - met tevens locaties in heel Heuvelland - en eerder al APG en Zuyderland Ziekenhuis, is de uitbreiding van onze werkgeversaanpak in Zuid-Limburg goed te zien. Daarnaast merken we dat steeds meer bedrijven ons zelf weten te vinden. Het toont aan dat onze doelstellingen aansluiten bij thema’s die spelen in het bedrijfsleven. De komende tijd gaan we dan ook heel gericht met het bedrijfsleven kijken hoe we maatregelen gaan verankeren en verduurzamen.”