Not all web pages are available in English. Sitemap

Aankomende wegafsluitingen met verkeershinder

Maastricht werkt hard aan een betere infrastructuur. Het is helaas onvermijdelijk dat meerdere werkzaamheden tegelijkertijd gebeuren. Pas aan het eind van de zomer 2017 zit de grootste hinder voor verkeer erop. We informeren u over een aantal aankomende afsluitingen van belangrijke verkeersaders in en om de stad.

Gaat u de weg op? Kijk dan vóór vertrek op de Slimme Kaart voor het overzicht van wegafsluitingen, omleidingen en actuele verkeersdrukte. Zo komt u onderweg niet voor verrassingen te staan.

Nachtafsluitingen A2/N2: 7-9 april 2017

Om knooppunt Europaplein af te bouwen en de Koning Willem-Alexandertunnel volledig in gebruik te kunnen nemen, zijn verschillende verkeersmaatregelen nodig:

 • Rijstrookafzettingen in de avond en nacht bij kruispunt Geusselt en knooppunt Europaplein. Verkeer kan doorrijden maar moet rekening houden met oponthoud.
 • Afsluiting van de bovengrondse N2 tussen knooppunt Kruisdonk en kruispunt Geussselt in de avond en nacht van 8 op 9 april. Verkeer vanuit het noorden naar Maastricht-Centrum, Berg en Terblijt en Cadier en Keer volgt een omleiding via Beatrixhaven.
 • Ook oprit 53 vanaf de Nieuwe Limmelderweg richting zuiden (Maastricht/Luik) is dicht in de avond en nacht van 8 op 9 april.

Uitgebreide informatie over de nieuwe rijroutes vanaf 9 april vindt u op www.maastrichtbereikbaar.nl/a2-tunnel.

Afsluiting Bosscherweg: 8-13 april 2017

 • Van zaterdagmiddag 8 april 13.00 uur tot donderdagmiddag 13 april 16.00 uur is de Bosscherweg in beide rijrichtingen afgesloten tussen afrit Noorderbrug en Gebroeders van Limburgstraat.
 • Omleiding voor autoverkeer tussen België en centrum Maastricht via de Brusselseweg en Cabergerweg. Extra reistijd: 5-10 minuten.
 • De afrit van de Noorderbrug blijft open voor verkeer richting centrum, behalve in de avonden en nachten als er speciale transporten voor liggers plaatsvinden.
 • Voor (brom)fietsers en voetgangers geldt een korte omleiding langs het werkterrein.
 • Bussen van Arriva en de Lijn volgen een omleidingsroute. Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl/limburg en www.delijn.be.

Afsluiting Scharnerweg: 18 april - eind juli 2017

Nadat alle verkeer door de tunnel rijdt, gaat de Scharnerweg voor langere tijd dicht. Dat is nodig voor de ombouw van het huidige kruispunt met de N2 tot rotonde (A2 Maastricht), de bouw van de nieuwe Albert Heijn (Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy-Strukton) én de herinrichting van het wegdeel tussen N2 en  Scharnertunnel (gemeente Maastricht). De werkzaamheden vinden tegelijkertijd plaats in 1 afsluiting die ruim 3 maanden duurt:

 • Afsluiting Scharnerweg tussen Hunnenweg en Wilhelminasingel: naar verwachting vanaf dinsdag 18 april tot eind juli 2017.
 • Omleiding voor autoverkeer via John F. Kennedysingel.
 • (Brom)fietsers en voetgangers kunnen doorgaan langs het werkterrein.
 • Bussen rijden een aangepaste route.
 • Woningen en winkels blijven voortdurend bereikbaar.

Meer informatie volgt binnenkort. Of kijk op www.a2maastricht.nl/scharnerweg.

Blijf op de hoogte

Let op: de datum 9 april is krap en kan wijzigen als gevolg van het weer en de voortgang van het werk. De planning voor de afsluiting van de Scharnerweg hangt hieraan vast. We houden u op de hoogte. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en de verdere afbouw van het totale verkeerssysteem op www.a2maastricht.nl.