Not all web pages are available in English. Sitemap

Aankomende wegafsluitingen in en om Maastricht

De komende tijd zijn er meerdere wegafsluitingen in en om Maastricht. Ze brengen hinder en nieuwe verkeerssituaties met zich mee. Voor auto’s én fietsers. We informeren je over een aantal belangrijke afsluitingen en wijzigingen in rijroutes.

Ga je de weg op? Kijk dan vóór vertrek op de Slimme Kaart voor het overzicht van wegafsluitingen, omleidingen en actuele verkeersdrukte. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Let onderweg goed op de gele borden!

Kruispunt Willem Alexanderweg-Fr. Romanusweg mb_zw_cmyk_auto_auto_1.pngmb_zw_cmyk_fiets_p_w.png

Voor het nieuwe Noorderbrugtracé gaat (naar verwachting) vanaf zaterdag 13 mei 2017 de ombouw van het kruispunt bij de brandweerkazerne een nieuwe fase in. Wijzigingen:

  • Tot half juli 2017: volledige afsluiting Willem Alexanderweg tussen Noorderbrug/Viaductweg en Bersebastraat. Autoverkeer volgt een omleiding via de Franciscus Romanusweg, Borgharenweg en andersom.
  • De Franciscus Romanusweg tussen Viaductweg en Borgharenweg gaat weer open. Let op: de situatie wordt hier niet meer als vanouds.
  • De fietspaden bij de Willem-Alexanderweg tussen Noorderbrug/Viaductweg en Bersebastraat gaan definitief dicht. (Brom)fietsers gaan grotendeels via de definitieve routes rijden.

Bekijk de uitgebreide informatie over de nieuwe situatie en luchtfoto's met de rijroutes

Afsluiting noordelijk fietspad Viaductweg: 13 mei mb_zw_cmyk_fiets_p_w.png

Ook het noordelijke fietspad bij de Viaductweg (zijde Limmel/Nazareth) gaat voorgoed dicht. Alle fietsverkeer maakt vanaf 13 mei gebruik van het zuidelijke fietspad, aan de kant van Wyckerpoort.
Bekijk de luchtfoto

Afsluiting Brusselseweg: 12-15 mei 2017  mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

De aanleg van een rotonde in het nieuwe Noorderbrugtracé zorgt straks voor een snellere verbinding met België (Lanaken/Smeermaas). Hiervoor is een afsluiting nodig: de Brusselseweg tussen Postbaan en Belgische grens is in beide rijrichtingen afgesloten van 12 mei 21.00 uur tot 15 mei 16.00 uur.

  • Autoverkeer van en naar België volgt een omleiding via Lanaken/Veldwezelt. Extra reistijd: 5-10 minuten.
  • (Brom)fietsverkeer heeft doorgang langs het werkterrein.
  • Winkels en bedrijven blijven bereikbaar.

Afsluiting Fregatweg: 22 mei tot met 5 juni 2017 mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

De gemeente Meerssen werkt in fasen aan een nieuwe rotonde bij het kruispunt Fregatweg – Meerssenhovenweg (richting Bunde).

  • 8 mei tot en met 21 mei: rijstrookafzetting tussen de Fregatweg en Meerssenhovenweg. Autoverkeer kan doorgaan via verkeerslichten, maar moet rekening houden vertraging. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen langs het werkterrein.
  • 22 mei tot en met 5 juni: volledige afsluiting van de Fregatweg ter hoogte van het kruispunt Fregatweg – Meerssenhovenweg. Autoverkeer volgt een omleiding, extra reistijd 10 minuten. (Brom)fietsers en voetgangers hebben doorgang.

Blijf op de hoogte

Zolang nog niet alle infrastructuur klaar is, blijft de bereikbaarheid van Maastricht voortdurend in beweging. Wij houden je op de hoogte, onder andere via onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.noorderbrugmaastricht.nl