Not all web pages are available in English. Sitemap

A2-Tunnelweekend 29 & 30 oktober, fietst u ook mee?

Rond de jaarwisseling 2016 is de stapsgewijze ingebruikname van de A2-tunnel. Voordat het zover is, krijgt u tijdens een Tunnelweekend op zaterdag 29 en zondag 30 oktober de kans om nog 1 keer een kijkje te nemen in de tunnel. U kunt op die dagen ook fietsen door de onderste tunnelbuizen. Heeft u nog geen fietsticket gereserveerd? Wacht dan niet te lang, want er is veel belangstelling. De eerste tijdstippen zijn al vol….

A2 Maastricht, Maastricht Bereikbaar en Fietsersbond Maastricht organiseren samen de fietstocht door de onderste tunnelbuizen. U vertrekt bij de tunnelingang Europaplein, fietst naar Geusselt en vervolgens weer terug. Iedereen mag meefietsen. 

Route

De fietsroute door de tunnel is in totaal ongeveer 5 kilometer. U fietst de rit op uw eigen fiets. Iedereen mag meefietsen: groot en klein, jong en oud. Let wel: in de route zitten een paar kleine hellingen (omhoog én omlaag, bij de in- en uitgangen van de tunnel). Kinderen tot 12 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene meedoen. Kan uw kind nog niet goed zelfstandig fietsen? Neem uw kind dan mee op uw eigen fiets in een zitje.

Aanmelden

Wilt u meedoen, meld u dan van tevoren aan via internet. Dan krijgt u een e-ticket. Alleen op vertoon van dat ticket krijgt u toegang met uw fiets. We werken met tijdsvensters, zodat het niet te druk wordt. U kunt zich via de website van A2 Maastricht aanmelden voor het tijdstip van uw voorkeur. Wacht niet te lang met inschrijven, want vol = vol.

Extraatje: fiets huren?

Kunt u niet op uw eigen fiets komen? Er is een beperkt aantal huurfietsen beschikbaar. Ga voor meer informatie, beschikbaarheid en reserveren naar www.maastrichtbereikbaar.nl/huurfiets-tunnelweekend. Let op: vol = vol. Kijk vóórdat u uw e-ticket voor een fietsrit door de tunnel reserveert eerst of er nog huurfietsen beschikbaar zijn voor het tijdstip van uw voorkeur.

Veiligheidsregels

We willen natuurlijk niet dat er ongelukken gebeuren tijdens het fietsen door de tunnel en we moeten voldoen aan vergunningeisen. Daarom geldt een aantal voorwaarden voor deelname. U leest ze op de website van A2 Maastricht.

Meer informatie

Op www.a2maastricht.nl/tunnelweekend leest u meer over het Tunnelweekend én over de bereikbaarheid van het werkterrein. Met vragen kunt u terecht bij de Servicelijn Maastricht Oost via 043 – 350 7150. Of mail naar info@a2maastricht.nl. Natuurlijk houden we u de komende tijd op de hoogte.

Vrijwilligers gezocht!

Voor het Tunnelweekend zijn er vrijwilligers nodig die een handje mee willen helpen bij de ontvangst van gasten. Hebt u interesse? Meld u dan aan op de website van A2 Maastricht.