Not all web pages are available in English. Sitemap

28 mei - 22 juni: afsluitingen Nieuwe Limmelderweg

Van 28 mei tot en met 22 juni 2018 is de Nieuwe Limmelderweg, de verbindingsweg tussen de autosnelwegen A2/A79 bij knooppunt Kruisdonk en Maastricht Noord, in fasen afgesloten. Forse hinder, met name tijdens de spits, is onvermijdelijk. Daarnaast hebben de afsluitingen gevolgen voor de bereikbaarheid van P+R Maastricht Noord. We informeren je over de bereikbaarheid en geven reistips.

Afsluitingen in fasen

Het wegdek van de Nieuwe Limmelderweg is gaan scheuren en daarom is asfaltherstel nodig. Ook wordt de kruising Nieuwe Limmerderweg – Hoekerweg aangepast, om een betere verkeersdoorstroming te realiseren. Dit is nodig omdat de gemeente Maastricht het oorspronkelijk geplande wegdeel tussen de Hoekerweg en Galjoenweg (de zogeheten Kraakweg) niet kan aanleggen voor autoverkeer. 

 • In fase 1 (eerste 2 weken) is de Nieuwe Limmelderweg dicht tussen A2 en A79
 • In fase 2 (laatste 2 weken) is de Nieuwe Limmelderweg dicht tussen A2 en Hoekerweg. Ook de kruising Nieuwe Limmelderweg – Hoekerweg is dan volledig afgesloten. 

AFGEROND Fase 1: van 28 mei 9.00 uur tot 8 juni 20.00 uur

 • Nieuwe Limmelderweg: volledig afgesloten tussen A2 en A79. Dat betekent onder andere:
  • verkeer vanaf Eindhoven/A2 kan niet naar Heerlen/A79
  • verkeer vanaf Heerlen/A79 kan niet naar Maastricht Noord (Beatrixhaven / P+R). 
 • Afrit 52 A2: afgesloten voor verkeer richting A79, Amby of Rothem. Verkeer vanaf de A2 richting Maastricht Noord (Beatrixhaven / P +R) kan wel doorgaan. 
 • Oprit 1 A79 richting Heerlen: alléén toegankelijk voor verkeer vanuit Amby. 
 • Oprit 52 A2 richting Eindhoven: alléén toegankelijk vanuit de A79 of Amby. 
 • Ambyerweg: afgesloten tussen komgrens Rothem en Nieuwe Limmelderweg. Het fietspad tussen de Nieuwe Limmelderweg en Ambyerweg blijft open tijdens de werkzaamheden.

Bekijk de afsluitingen op de kaart

luchtfoto_nieuwe_limmelderweg_fase_1_en_2_01.jpg

Fase 2: van 11 juni 9.00 uur tot 22 juni 20.00 uur 

 • Nieuwe Limmelderweg afgesloten tussen A2 en Hoekerweg, inclusief de kruising Nieuwe Limmelderweg - Hoekerweg. Dit betekent onder andere:
  • verkeer vanaf de A2 of A79 kan niet naar Maastricht Noord (Beatrixhaven / P+R) en andersom
  • verkeer vanaf de A2 naar A79 en andersom is wel gewoon mogelijk. 
  • P+R Maastricht Noord is niet bereikbaar voor automobilisten. Lijn 10 naar het stadscentrum blijft wel rijden voor overstappers vanuit de trein of de fiets.
 • Let op: van 18 juni tot en met 2 juli gaat de gemeente Maastricht ook aan de slag bij de kruising Hoekerweg-Fregatweg. De kruising wordt omgebouwd tot rotonde. Meer informatie over deze werkzaamheden en de bereikbaarheid volgt binnenkort. 

Bekijk de afsluitingen op de kaart

luchtfoto_nieuwe_limmelderweg_fase_2_02.jpg

Omleidingen 

Kijk voor alle omleidingsroutes tijdens fase 1 op de Slimme Kaart. De omleidingsroutes tijdens fase 2 volgen in de loop van mei. Buiten worden de omleidingsroutes met gele borden langs de weg aangegeven. Houd in elk geval rekening met circa 10 minuten extra reistijd en mogelijk langer vanwege meerdere werkzaamheden en evenementen in en om de stad. Vanwege de extra drukte op de omleidingsroutes kan hier bovendien file ontstaan tijdens de spits. Weten waar je aan toe bent? Check vóór vertrek de actuele verkeersdrukte op de Slimme Kaart

Voor bedrijven

De belangrijkste informatie rondom de afsluiting staat in een factsheet. Handig om klanten, leveranciers en bezoekers te informeren en op weg te helpen. 

Bereikbaarheid P+R Maastricht Noord in mei en juni

De afsluitingen hebben gevolgen voor de bereikbaarheid van P+R Maastricht Noord. Hieronder vind je specifieke informatie over de bereikbaarheid per fase en een reisadvies. 

Fase 1: maandag 28 mei 9.00 uur tot vrijdag 8 juni 20.00 uur: 

 • Vanaf de A2 is P+R Maastricht Noord via de reguliere route (Nieuwe Limmelderweg) bereikbaar. Maar om terug te gaan naar de A2 richting Eindhoven geldt een omleiding via de Fregatweg en oprit 51 A2 (Meerssen). Houd rekening met extra drukte en vertraging op deze route, met name tijdens de spits.
 • Vanaf de A79 is P+R Maastricht Noord niet bereikbaar via de Nieuwe Limmelderweg.
 • Reisadvies: de omleidingen brengen extra reistijd met zich mee. Tijdens de spits kan bovendien filevorming ontstaan, vanwege extra drukte. Houd dus rekening met vertraging. Of overweeg alternatieven: misschien kun je de spits mijden, parkeren bij P+R Maastricht Zuid in het MECC of reizen met het OV. 

Fase 2: maandag 11 juni 9.00 uur tot vrijdag 22 juni 20.00 uur:

 • P+R Maastricht Noord is niet bereikbaar voor autoverkeer. Lijn 10 naar het stadscentrum blijft wel rijden voor overstappers vanuit de trein of de fiets. 
 • Reisadvies: parkeer bij P+R Maastricht Zuid of één van de andere parkeerterreinen in de stad. Reken op extra reistijd, met name tijdens de spits. Of overweeg het OV.

Van vrijdagavond 22 juni tot en met maandagochtend 2 juli:

Van maandagochtend 18 juni tot en met maandagochtend 2 juli bouwt gemeente Maastricht de kruising Hoekerweg-Fregatweg om tot rotonde. Dit heeft mogelijk opnieuw gevolgen voor de bereikbaarheid van P+R Maastricht Noord na afronding van de werkzaamheden aan de Nieuwe Limmelderweg op 22 juni. P+R Maastricht Noord is dan weer bereikbaar via de Nieuwe Limmelderweg of korte omleidingen.

Kijk voor meer informatie op www.maastrichtbereikbaar.nl/fregatweg.

Voor abonnementhouders P+R Maastricht Noord*

Heb je een abonnement voor buslijn 10 van P+R Maastricht Noord naar het stadscentrum en retour? Dan kun je met jouw abonnement ook reizen met lijn 10 vanaf P+R Maastricht Zuid naar het centrum. Let wel: P+R Maastricht Zuid werkt net even anders. 

Parkeren bij P+R Zuid in het MECC; zo werkt het!

Voor P+R Maastricht Zuid in P5 van het MECC volg je de bestemming ‘Maastricht Zuid’ op de borden en vervolgens MECC. De bushalte bevindt zich niet direct bij de ingang van de parkeergarage, maar aan de Randwycksingel. Hier loop je in circa 5 minuten naartoe. Let op: parkeren is alleen gratis als je:

 • Op dezelfde dag heen en terug reist 
 • In- en uitcheckt in de bus
 • Uitstapt in het stadscentrum. Met lijn 10 is dat vanaf halte Prins Bisschopssingel of verder. Je moet ook terugreizen met de bus vanuit het stadscentrum. 

Zorg dat je aan deze voorwaarden voldoet, anders betaal je het reguliere parkeertarief van € 12,-. Uitgebreide info: www.maastrichtbereikbaar.nl/p-r-zuid

*Vanwege de privacywetgeving is het niet mogelijk voor Arriva om abonnementhouders persoonlijk via e-mail te informeren over de bereikbaarheid van P+R Maastricht Noord.